Italia. Badantă româncă, prinsă cu produse furate din supermarket: Le-a ascuns în scaunul cu rotile al pensionarei de care avea grijă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O badantă româncă este acuzată de tentativă de furt în Ivrea, provincia Torino din Italia. 

Potrivit informațiilor din presa din Italia, badanta româncă a folosit scaunul cu rotile în care era pensionarul de care avea grijă pentru a fura produsele din supermarket. Ea a ascuns acolo un pachet mare și câteva plicuri de pe raft sub scaun, în speranța că nu vor fi observate în timp ce trecea prin casierie.

Personalul centrului comercial a observat însă gestul badantei românce și a oprit-o înainte de plecare. În interiorul pachetelor și pungilor au fost recuperate bunuri de peste 300 de euro.

Poliția din Ivrea, provincia Torino din Italia, o cercetează acum pentru tentativă de furt.

 

Badantă româncă, acuzată că a golit conturile pensionarului pe care îl îngrijea: Prejudiciul se ridică la peste 1,5 milioane de euro

 

O badantă româncă, în vârstă de 47 de ani, este acuzată că ar fi profitat de vulnerabilitatea pensionarului pe care îl îngrijea, în vârstă de 86 de ani, în Tradate, provincia Varese din Italia.

„Peste un milion și jumătate de euro, inclusiv retrageri și plăți către diverse persoane din România, achiziționarea unui mare imobil, tot în țara est-europeană, și stipularea unei polițe de asigurare de viață de 500.000 de euro”. Aceasta ar fi prada unei presupuse eludări a incapacității asupra căreia procurorul din Varese face cercetări. Este acuzată o badantă româncă, apărată de avocatul Luca Carignola, care l-ar fi exploatat de bani pe un om de afaceri înstărit din zona Tradate, provincia Varese din Italia.

Ieri dimineață, judecătorul de investigații prealabile Anna Giorgetti și părțile au audiat concluziile unui consultant privind starea psihică ale vârstnicului, pentru a stabili dacă bărbatul poate fi audiat, așa cum a solicitat apărarea inculpatului. Consultantul a declarat că antreprenorul în vârstă de 86 de ani este acum incapabil să înțeleagă și să dorească, iar decizia unui judecător asupra mărturiei sale, în acest moment puțin probabilă, este așteptată în următoarele zile.

Românca s-a apărat mereu susținând că „nu a fost beneficiarul tuturor donațiilor de bani și că restul a ajuns în disponibilitatea ei pentru decizii libere și în cunoștință de cauză de către angajator, cu care a avut o relație afectivă foarte strânsă”. Marea moșie din România a fost cumpărată de antreprenor în anul 2012 și dată femeii: „bărbatul în vârstă a păstrat uzufructul proprietății, dar apoi, după doar cinci ani, s-a răzgândit și a renunțat în favoarea ei”.

În plus, fac obiectul anchetei numeroase retrageri pentru sume mari lunare și plăți către terți care locuiesc în România: pentru a clarifica dacă au existat relații între antreprenor și aceste persoane și de ce natură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel