Italia. Badantă româncă, dată în judecată după ce s-a măritat cu pensionarul de 90 ani: „Eram convins că vreau să mă căsătoresc cu ea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O badantă româncă, în vârstă de 50 de ani, este acuzată de familia pensionarului pe care îl îngrijea că a profitat de starea de vulnerabilitate a lui pentru a-l convinge să se căsătorească cu ea, în Ferrara, Italia. 

A început procesul care a adus-o pe îngrijitoarea româncă în fața judecătorilor, fiind acuzată de escrocherie. S-a așezat în fața judecătorului Andrea Migliorelli și pensionarul de 90 de ani, soțul badantei românce, care a reafirmat cu convingere că el și-a dorit foarte mult să se căsătorească cu ea.

„Da, eram convins că vreau să mă căsătoresc cu ea și nu m-a obligat nimeni”, a spus pensionarul în fața magistraților.

O afirmație clară, care pare să nu fi lăsat loc de îndoieli. Pensionarul și badanta sa, de origine română, s-au cunoscut în anul 2018 și s-au căsătorit în octombrie 2019, după ce ea îi fusese îngrijitoare o perioadă de timp.

Ancheta parchetului din Ferrara a început în urma unei plângeri depuse de o rudă a bărbatului, îngrijorată că în spatele acelei „căsătorii subite” a existat „constrângerea femeii de a se căsători”. Totodată, familia pensionarului a devenit suspicioasă după ce „niște sume de bani din contul bătrânului au ajuns în buzunarele îngrijitorului”. Cifre care l-au convins pe judecătorul ședinței preliminare să o pună sub acuzare pe badanta româncă.

 

Nu există dovezi care să confirme „escrocheria” badantei românce

 

Astfel, a început ieri procesul și în fața judecătorului Migliorelli, pe lângă soț, au fost prezenți și angajații municipali care s-au ocupat de procedura pentru nuntă și carabinierii care au efectuat cercetările după ce au primit plângerea de la ruda pensionarului.

După prima audiere a procesului, nu ar fi apărut niciun episod care să confirme „escrocheria” pe care fosta îngrijitoare româncă ar fi organizat-o pentru a-l convinge pe pensionarul de 90 de ani să se căsătorească cu ea.

Judecătorul a primit dovezi că sumele de bani care au fost transferate în contul badantei românce sunt salariile pe care trebuia să le încaseze cât a muncit ca îngrijitoare.

Procesul continuă și va fi audiat un consultant care a analizat capacitatea de discernământ atunci când a decis să se căsătorească cu badanta româncă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel