Italia. O mamă româncă și fiul ei, escrocherie de mii de euro: „Ți-am găsit o femeie ca să te căsătorești”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

O mamă româncă și fiul ei, rezidenți în Carpi, provincia Modena din Italia, sunt acuzați că au înșelat un pensionar cu 15.000 de euro. 

Magistrații Tribunalului Modena îi acuză pe cei doi români, mamă și fiu, de infracțiunea de eludare a incapacității.

Conform procurorilor, cei doi, o mamă româncă de 60 de ani şi un fiu de 40 de ani, au fost identificaţi pentru că ar fi încasat nişte cecuri emise de un bărbat care făcuse plângere pentru „înşelăciune”.

Faptele datează din anul 2019, atunci când pensionarul, cu unele probleme psihice, tocmai ieșise din spitalul din Sassuolo. Era supărat și a fost păcălit de româncă și de fiul ei. Potrivit relatării victimei, cei doi l-au oprit cu o scuză lângă spital și apoi l-au convins să le dea sume de bani, în mai multe moduri. În schimb, românca și fiul ei i-ar fi prezentat o femeie dispusă să se căsătorească cu el. Cei doi presupuși escroci i-au spus pensionarului că pentru a o face pe această femeie să sosească din străinătate, vor avea nevoie de bani pentru călătorie și acte.

 

Sperând să se căsătorească, a început să plătească mamei și fiului

 

Pensionarul, în vârstă de 50 de ani, a căzut în capcană și sperând să se căsătorească într-o zi, a început să plătească mamei și fiului, până la sosirea femeii. Dar fata nu a venit niciodată. Astfel, bărbatul, victimă a înșelăciunii, și-a pus primele întrebări. El se îndoia că ar fi putut fi înșelat, dar până la urmă a fost prea târziu: plătise deja vreo 15.000 de euro prin mai multe cecuri.

Plângerea prezentată de bărbat la poliție, împinsă și de niște apropiați, a declanșat cercetările care au făcut posibilă urmărirea celor doi români cu domiciliul în Carpi. Cecurile semnate de victimă au fost plătite acestora, în special fiului lor.

Cei doi inculpaţi au fost trimişi ieri în judecată și neagă faptele. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel