Italia. O româncă a născut acasă, un băiețel perfect sănătos. Femeia a fost asistată de mama sa

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă a născut, în noaptea dintre sâmbătă și duminică, în jurul orei 2.20, un băiețel perfect sănătos. Ambulanța care fusese solicitată la domiciliul româncei, a ajuns după ce românca născuse.

 

S-a întâmplat în comuna Dolo din provincia Veneția. Femeia, de origine română, a înțeles că i-a venit vremea să nască și a solicitat ambulanța,  să o ducă la maternitate.

Dar micuțul s-a grăbit să vină pe lume, până la sosirea medicilor.  Românca însărcinată a fost ajutată să nască de mama ei, care a urmat instrucțiunile medicilor de pe ambulanță. Totul a decurs fără probleme și a durat câteva minute.

Italia. Român găsit mort în garajul clădirii în care locuia. Carabinierii au o primă ipoteză

Mama și fiul sunt bine și se află acum în secția de obstetrică și ginecologie a spitalului Ulss 3 din Mirano, unde au fost duși, scrie  veneziatoday.it.

 

O badantă româncă, refuză să părăsească locuința bătrânei pe care o îngrijea chiar dacă a fost concediată 

 

În ciuda faptului că a fost concediată, o româncă nu vrea să părăsească locuința persoanei pe care o asista. Familia bătrânei s-a adresat carabinierilor în speranța de a găsi o soluție, dar fără o dispoziție semnată de autoritatea judiciară, în care să se dispună o mutare forțată, chiar dacă contractul de muncă a fost reziliat, nu se poate face nimic.

Italia. Un român s-a instalat cu 30 de porumbei de competiție pe un teren ce nu îi aparține: „Era o simplă creștere”

În luna februarie a anului trecut, o badantă care avea în grijă o persoană cu handicap 100%, a fost reclamată pentru că nu voia să părăsească apartamentul bătrânei. Acesta a susținut că beneficiarul, rămas singur pe lume și suferind de handicapuri grave, voia să-i dea apartamentul în care locuiește și pe care l-a moștenit de la părinți.

Intervenția poliției de stat și a serviciilor sociale nu a avut niciun efect. Motivul? Ordinul de îndepărtare forțată de la judecător lipsea.

 

Badanta româncă urmează să fie judecată


Cazul îngrijitoarei baricadate în casa bătrânei pe care o asista în provincia Pordenone urmează să fie evaluat de procuratură. Prin intermediul carabinierilor, de fapt, a fost depusă o sesizare de infracțiune: violența privată este ipoteza. Femeia, care provine din Europa de Est, fusese angajată cu contract de înlocuire.

Microbuz cu români, accident cumplit pe autostradă în Italia: Un mort și cinci răniți

Trebuia să aibă grijă, timp de o lună, de o femeie în vârstă de 94 de ani, care nu se putea descurca singură și avea probleme de sănătate foarte grave. Ea a fost îngrijită de o persoană care a trebuit să lipsească o perioadă. Din vorbă în vorbă, familia bătrânei a găsit un înlocuitor, dar după câteva zile, rudele și-au dat seama că femeia nu primea îngrijirea necesară.

Pentru a o proteja pe bătrâna de peste 90 de ani, rudele au reziliat contractul pe perioadă determinată după aproximativ o săptămână și i-au plătit îngrijitoarei ceea ce i se cuvenea pentru munca depusă. Totul s-a rezolvat? Nu, pentru că îngrijitoarea, deși scutită de responsabilitatea bătrânei, nu vrea să plece.

Ea a fost de neclintit în ciuda intervenției serviciilor sociale și a carabinierilor. Situația este foarte tensionată. Familia bătrânei este exasperată, găsindu-și casa ocupată de un străin care, atunci când i se cere să părăsească locuința, reacționează cu violență verbală.

Cel mai probabil, femeia nu are unde să se ducă până când va găsi o altă persoană în vârstă de care să aibă grijă. Se baza pe faptul că avea un loc de muncă garantat până la jumătatea lunii iunie, dar nu a fost așa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel