Italia. Fugarii Lucian Boncu și Sorin Udrea, capturați în Latina. Interlopul din Timișoara comandase asasinarea unui jurnalist

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
lucian_boncu_interlop_timisoara
lucian_boncu_interlop_timisoara

Liderul interlop fugar Lucian Boncu a fost capturat, ieri, de carabinieri în localitatea Latina, de lângă Roma. În 2019, împreună cu alți complici, bărbatul plănuise uciderea jurnalistului Dragoş Boţa, care dezvăluise afacerile cu droguri în care erau implicați mai mulţi interlopi locali.

 

În Italia, Boncu era însoțit de prietenul său, Sorin Udrea. Liderul interlop plecase din țară în Italia, în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat.

Udrea este cel care a ajutat-o pe fugara Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, să obțină acte de rezidență în Italia și că împreună cu Boncu au pus la cale o adevărată operațiune de decredibilizare și anihilare a procurorilor și polițiștilor care le-au făcut dosarele penale, scrie latinatoday.it.

Ieri seară, echipa mobilă, pin Direcția Centrală a Poliției Penale italiene, a aflat că persoana căutată ar putea fi în Latina, unde intenționa să petreacă câteva săptămâni. Ancheta a făcut posibilă identificarea celor doi, care au fost urmăriți și arestați ieri  dimineață.

Interlop român, urmărit penal pentru că a vrut să-l împuște pe jurnalistul Dragoș Boța

Cei doi români stăteau la hotelul Europa. În prezent, cei doi români se află închisoarea Santa Maria Capua Vetere. Autoritățile italiene l-au reținut și pe Lucian Boncu și pe Sorin Udrea, aceștia fiind acum încarcerați și urmând să fie declanșate procedurile de extrădare.   

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel