REVOLTĂ în Italia, după eliberarea lui Giovanni Brusca. Asasinul a comis peste 100 de crime si a dizolvat un copil în acid

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Giovanni Brusca, asasinul eliberat în Italia (Sursa foto: firenzepost.it)
Giovanni Brusca, asasinul eliberat în Italia (Sursa foto: firenzepost.it)

Italia este este în stare de șoc, după eliberarea asasinului mafiot Giovanni Brusca. El a fost condamnat la închisoare după ce a dizolvat un copil în acid și a comis peste 100 de crime. 

Giovanni Brusca, bărbatul care a detonat bomba ce l-a ucis pe judecătorul Giovanni Falcone în 1992 și apoi a trădat Mafia siciliană, a fost eliberat din închisoare după ce și-a executat pedeapsa de 25 de ani, provocând durere și furie rudelor celor pe care i-a ucis, transmite Reuters, potrivit Hotnews.

Brusca, acum în vârstă de 64 de ani, a fost arestat în 1996, la patru ani după atacul în care a fost ucis Falcone, soția acestuia și trei polițiști. După aceea, el a acceptat să trădeze Mafia italiană și a ajutat procurorii în lupta contra clanurilor din Cosa Nostra.

Giovanni Brusca a participat la asasinarea a cel puțin 100 de oameni

 

Brusca, cunoscut drept ”ucigașul poporului”, și-a recunoscut implicarea în peste 100 de crime, inclusiv cea a unui băiat de 14 ani, Giuseppe Di Matteo, care a fost ucis și dizolvat în acid pentru că era fiul unui informator din rândul mafiei.

”A colaborat cu justiția numai pentru a primi avantaje, nu a fost o decizie personală”, a spus Rosaria Costa, văduva unui polițist ucis în atacul contra lui Falcone.

Maria Falcone, sora judecătorului ucis, a declarat că este ”întristată” de veste, dar legea îi dă dreptul lui Brusca să plece din închisoare.

Asasinul a dat informații procurorilor despre Cosa Nostra

 

Giovanni Brusca a dat anchetatorilor informații despre mai multe atacuri mortale ale Cosa Nostra din anii '80 și '90 și a fost martor în instanță într-un proces privind negocierile dintre oficiali italieni și mafioți pentru încetarea atentatelor cu bombă.

Unii politicieni italieni au criticat eliberarea lui Brusca. ”Nu aceasta este 'justiția' pe care o merită italienii. O persoană care a comis aceste fapte, care a dizolvat un copil în acid, care l-a ucis pe Falcone, este în opinia mea o bestie sălbatică şi nu poate ieşi din închisoare”, a declarat Matteo Salvini, liderul Ligii Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel