Italia. Badantă româncă, rămasă pe drumuri. Apelul emoţionant al unui medic italian care a studiat în România

Andreea Cosma |
Data publicării:
Stația de autobuz din Via Guglielmo Marconi (Marcianise) - sursa foto: Google Streetview
Stația de autobuz din Via Guglielmo Marconi (Marcianise) - sursa foto: Google Streetview

Povestea unei badante românce a ajuns în atenţia comunităţii din Marcianise după ce un medic italian care a studiat în România a lansat un apel de ajutor pentru femeia care a rămas pe stradă şi fără loc de muncă. Medicul a vorbit chiar în română cu ea şi susţine că este o femeie demnă care se oferă să îşi plătească chiria şi îi îndeamnă pe cei care trec prin zonă să o întrebe măcar dacă are nevoie de ceva, de la apă, mâncare sau chiar un loc de muncă ori de locuit.

"În stația de autobuz din Via Guglielmo Marconi (Marcianise), o doamnă de origini românești staționată de câteva zile. Trăind în Via Roma, nu m-am putut abține să nu observ că merge pe acel drum de fiecare dată când merg acasă.

În seara asta m-am oprit și am întrebat dacă a mâncat ceva, dacă a băut ceva.

Doamna a fost suspectă la început dar când mi-am dat seama că este româncă am încercat să o fac să se simtă confortabil vorbind în limba ei. Părea foarte demnă în ciuda situației ei de disconfort.

Singura sa problemă (după cum spune ea) este că are nevoie de o casă în care să locuiască și să poată să înceapă să lucreze din nou. Acum, zic eu, suntem o comunitate cu 49.000 săraci și asta nu poate trece neobservat ca și cum am locui în New York, dacă toți am face un minim pentru doamna am putea măcar să o ajutăm să doarmă sub un acoperiș și să-și găsească un loc de muncă (dacă nu mă înșel, era îngrijitoare).

Scopul acestei postări nu este de a lua like sau cine știe ce și cine mă cunoaște știe asta, dar mi-aș dori ca cei care au fost în trecere să o întrebe cel puțin dacă ea este bine. Dacă are nevoie de ceva.

Întreb acum dacă cineva are un loc disponibil pentru a-i închiria acestei doamne măcar pentru a o lăsa să doarmă sub un acoperiș.

A spus că are bani să plătească, dar dacă nu îi are, sunt dispus să-i plătesc chiria pentru o lună măcar pentru a-i da șansa și timpul să-și găsească un loc de muncă. Dacă contactele mele au pe cineva care are o garsonieră sau un apartament cu două camere disponibile în Marcianise sau chiar pe cineva care vrea doar să ajute în orice fel (chiar să-și găsească un loc de muncă), vă rog.

Doamna este mereu acolo pe banca aceea, așa că dacă vrei, știi unde să o găsești. Chiar și un ′′ce mai faci′′ i-ar putea schimba ziua. Am încredere în tine... în NOI", a scris medicul în postarea sa emoţionantă.

Potrivit profilului său de Facebook, tânărul italian a studiat la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş", din Arad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel