Italia. Coșmarul trăit de o mamă româncă a trei copii: „Soțul meu m-a amenințat cu moartea și m-a otrăvit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Coșmarul trăit de o mamă româncă a trei copii: „Soțul meu m-a amenințat cu moartea și m-a otrăvit”
Italia. Coșmarul trăit de o mamă româncă a trei copii: „Soțul meu m-a amenințat cu moartea și m-a otrăvit”

O mamă româncă a trei copii, în vârstă de 38 de ani, este victima abuzului în familie în Viterbo, regiunea Lazio din Italia.

Românca a făcut o mărturie dramatică, ieri, în fața judecătorului Roberto Colonnello, în cadrul primului termen de judecată împotriva fostului partener, în Italia. După două plângeri, femeia a reușit să se despartă în anul 2019.

„Soțul meu m-a prins de gât, m-a amenințat cu un cuțit și a încercat să mă omoare cu otravă”, a susținut românca, mamă a trei copii, victimă a abuzului în familie, audiată ieri în fața instanței.

Femeia, care a intentat procesul pentru separare, a spus că a făcut-o la sfatul avocatului ei. „Întrucât soțul meu nu a vrut să semneze divorțul, am retras plângerea”, a explicat ea, spunând că este conștientă că procesul va continua oricum.

Cuplul s-a căsătorit în anul 2008. „El venise în Italia cu patru ani mai devreme, imediat după nașterea primei noastre fiice. M-am alăturat cu fetița, plus că au venit ceilalți doi copii. Dar nu era nici soț, nici tată prezent. Era mereu plecat la serviciu și când i-am spus să-și găsească un loc de muncă care să-l facă să stea mai mult acasă, a refuzat”, a continuat românca.

 

„Mama, care era îngrijitoare, m-a ajutat cu banii”

 

Femeia nu putea munci: „Pentru că a trebuit să am grijă de copii, dar el era zgârcit cu bani. Mama, care era îngrijitoare, m-a ajutat. De asemenea, locuind la țară, am început să cultiv o grădină de legume și să cresc pui. În anul 2018 nu am mai suportat și am cerut despărțirea. Dar în acel moment s-a supărat și mai tare și a devenit violent”.

„Într-o noapte, pe la ora trei, ne-am întors de la o cină cu prietenii. Era complet beat. M-a urmat, în timp ce eu mă dusesem să închid găinile cu o fiică și a încercat să mă sufoce. Am făcut-o pe fata să fugă spre casă și am reușit să mă eliberez, apoi l-am denunțat, a fost prima dată”, a spus românca.

În cursul mărturiei a reieșit că învinuitul, între timp, a fost lovit de interdicția de a se adresa instanței pentru minori din Roma, în așteptarea deciziei privind cererea de suspendare a autorității părintești.

 

„A încercat să mă otrăvească”

 

Cea de-a doua plângere a fost declanșată când românca de 38 de ani a fost amenințat cu moartea: „Voiam să tăiem găinile și avea un cuțit în mână, l-a întors asupra mea și mi-a spus ”dacă te omor acum, nimeni nu vede”. A făcut acest gest pentru că am depus prima plângere”.

„A încercat să mă otrăvească de fiecare dată când îmi dădea ceva, un pahar cu apă sau o cafea, apoi mi-a fost rău. Doctorul mi-a spus că nu ar trebui să mai iau nimic de la el”, a conchis românca.

Procesul se va relua, anunță judecătorul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel