Italia. Ce a scos la iveala expertiza medicală. Româncă, acuzată de crimă. Georgeta și-ar fi ucis vecina, o columbiană, cu o lovitură de cuțit

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul legist, numit de magistratul de instrucție Andrea Filippo Castronuovo, a finalizat expertiza medicală, privind rănile pe care românca Georgeta Ghiulea C., în vârstă de 47 de ani, și-a ucis vecina de 42 de ani, lovind-o cu un cuțit în abdomen, în Catania. În reent, Ghiulea Georgeta Colesnicenco se află în închisoarea Pagliarelli din Palermo, sub acuzația de asasinare a Sandrei Milena Garcia Rios.

Raffino Cataldo, medicul legist, a scris în raport că cele trei vânătăi care au fost găsite pe corpul româncei Colesnicenco pe gât,  torace și pe coapsă stângă sunt „de natură traumatică obținută prin lovire”. Acestea nu au fost obținute prin auto mutilare, ci prin agresiunea din partea altei persoane. După culoarea vânătăilor, medicul legist consideră că acestea ar putea fi apărut pe data de 3 februarie, la momentul disputei violente dintre cele două femei. Declarațiile româncei în timpul interogatoriului par a fi compatibile cu cele descrise de expertul criminalist, relatează lasicilia.it.

Reamintim că Georgeta Ghiulea C., o româncă de 47 de ani, a fost arestată, pe 3 februarie, în Italia, fiind acuzată că a ucis o tânără columbiană, după o ceartă între vecini. Românca spune că doar s-a apărat. Evenimentul a avut loc într-un condominiu din Viale Mario Rapisardi, când după o ceartă, o femeie de origine columbiană a fost înjunghiată și a murit după câteva ore în spital din cauza rănii provocate.

 

"Este o tragedie infinită, dar nu pot exista limite  pentru căutarea adevărului"

 

Vecina sa Ghiulea Georgeta C., de origine română, a fost arestată. Acesta este reprezentată de avocatul Pietro Ivan Maravigna. În timpul interogatoriului, românca a relatat că a fost atacată în propria casă de trei persoane, dintre care una era chiar victima. În timpul interogatoriului, românca a arătat leziune la nivelului gâtului, dovadă că atacatorii au încercat să o stranguleze.

Prin urmare, avocatul ei a cerut un examen medical urgentă, pentru a stabili natura și circumstanțele producerii traumei raportate de femeie și care nu au fost constatate de personalul poliției de stat în momentul intervenției la locul faptei. Traumele au fost raportate și la camera de urgență a spitalului Ingrassia din Palermo, unde fusese adusă românca, pe data de 4 februarie.

„Compresia violentă a mușchiului sternocleidomastoid denotă o încercare clară de strangulare. Înainte de a-și pierde cunoștința, victima se prăbușește și realizează că se află în pericol. Așa s-a întâmplat cu doamna C. care, însă, a reușit să se elibereze. Cu siguranță îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat, este o tragedie infinită, dar nu pot exista limite, într-un stat de drept, pentru căutarea adevărului", a spus Pietro Ivan Maravigna, avocat româncei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel