Italia. Româncă, acuzată de crimă. Georgeta susține că doar s-a apărat: „Am fost atacată de victimă și alte persoane!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursă foto: colaj capturi Facebook, lasiciliaweb.it
Sursă foto: colaj capturi Facebook, lasiciliaweb.it

Judecătorul din Catania, Andrea Filippo Castronuovo, a dispus examinarea medicală a Georgetei C., românca de 47 de ani, arestată în urmă cu cinci zile de poliție pentru uciderea unei femei de 42 de ani, rănită mortal prin înjunghiere în abdomen, în timpul unei dispute între vecini.

Dr. Cataldo Raffino va trebui să stabilească dacă, așa cum a declarat Georgeta în timpul interogării, că ar fi fost „atacată în interiorul casei sale, de trei persoane, inclusiv de victimă”, care, cu lovituri violente, „pumni și împingeri”, i-ar fi „provocat răni la gât”. Leziuni care, potrivit româncei, au fost „găsite și raportate” înainte de intrarea ei în închisoarea Pagliarelli din Palermo, unde este arestată.

Având în vedere această reconstrucție, avocatul său, Pietro Ivan Maravigna, ceruse judecătorului de instrucție să aibă „o opinie de expertiză asupra corpului” clientului său pentru a „constata existența unor astfel de leziuni raportate”.

Procurorul ceruse respingerea cererii. În schimb, magistratul a considerat „relevant” să „constate circumstanțele infracțiunii și să verifice existența acesteia”, informează lasiciliaweb.it.

 

„Țipa și își bătea cu pumnii în perete pentru că auzea zgomote”

 

Amintim că Sandra Milena Garcia Rios, o columbiană în vârstă de 42 de ani, a murit înjunghiată de Georgeta. Loviturile lansate de femeie au fost fatale pentru Sandra, care a murit la spitalul Garibaldi din Catania.

Atacul a avut loc la ultimul etaj al blocului. Poliția a reconstituit incidentul după ce l-a audiat pe fratele victimei, care locuiește în clădire, și care spune că a primit un vizita surorii sale. Vecina româncă începuse să bată puternic în perete, iar Sandra și fratele ei au mers la ușa ei să clarifice problema. Drept răspuns, femeia de 47 de ani i-ar fi atacat fizic și a înjunghiat victima în abdomen. 

„Țipa și își bătea cu pumnii în perete pentru că auzea zgomote. Nepoata Sandrei, fiica fratelui său, care are doar 3 ani, a început să țipe și să plângă și a făcut un atac de panica din cauza comportamentului româncei. Sandra a încercat să-i explice că nu putea opri copilul să plângă, dar, după aceea, deși situația părea rezolvată, această persoană a continuat să țipe și să bată cu pumnii. După ce Sandra a apărut din nou în fața vecinei pentru o altă confruntare, a ieșit cu cuțitul și a lovit-o pe Sandra“, a povestit un martor, citat de newsicilia.it.

 

A aruncat cu înălbitor și fecale de pisică pe stradă

 

Românca arestată era bine cunoscută în condominiul din Viale Mario Rapisarda (unde s-a întâmplat fapta), în special pentru diferitele litigii avute de-a lungul timpului cu vecinii  și comportamentele sale destul de ciudate. „Femeia arestată  a fost o femeie ciudată. Vecinii o descriu ca fiind agresivă, umbroasă, obraznică și deloc acomodantă“, spune avocatul familie columibiene, Dario Mori, citat de Catania Today.

„Vecinii ne-au spus lucruri nebunești despre această femeie. A aruncat cu înălbitor și fecale de pisică pe stradă, chiar și cu pietre. De asemenea, se pare că au găsit obiecte satanice în apartamentul său. Pe scurt, dacă există cineva care vrea să o apere, este doar avocatul diavolului“, a mai spus președintele asociației de locatari unde s-a întâmplat tragedia, citează aceeași sursă.

În timpul interogatoriului în fața judecătorului de instrucție, românca a spus că a fost atacată de mai multe persoane și, de asemenea, a suferit răni. Avocatul româncei, Pietro Ivan Maravigna,a solicitat efectuarea unui aviz de expertiză pentru a constata prezența rănilor pe corpul femeii pentru verificarea agresiunii, iar judecătorul de instrucție și-a rezervat dreptul de a decide.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel