Italia. Campion român, mort la numai 17 ani: „Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Campion român, mort la numai 17 ani: „Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe”. FOTO: captură Cronache Maceratesi
Italia. Campion român, mort la numai 17 ani: „Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe”. FOTO: captură Cronache Maceratesi

Un tânăr campion român la înot, în vârstă de 17 ani, din Montecassiano, provincia Macerata din Italia, a murit ieri seară la spitalul Riuniti din Ancona.

Este vorba despre Emanuelle Alessandro Pandele care s-a numărat printre cele opt decese înregistrate, în ultimele 24 de ore, din cauza Covid în Marche.

Tânărul a murit în Terapie Intensivă, în spitalul din Ancona, unde era internat de câteva zile din cauza infectării cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor oferite de presa din Italia, Emanuelle suferea deja de o altă boală gravă și nu se putea vaccina.

În ultimele zile a fost internat mai întâi la spitalul din Macerata, apoi dus de urgență la Ancona la Terapie Intensivă, unde a murit aseară. Tânărul de 17 ani era un campion la înot și considerat un înotător excelent.

 

„Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei”

 


FIN (Federația Italiană de Înot) anunță pe pagina de Facebook că „Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață după ce pentru câteva zile a fost internată la terapie intensivă la spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”.

„Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei”, a transmis un jurnalist român.

Sute de mesaje de condoleanțe curg pe rețeaua de socializare Facebook, oamenii fiind șocați de teribila veste a morții lui Emanuelle.

 

Record absolut de infectări în Italia, în ultimele 24 de ore: peste 222 000 și aproape 300 de decedați

 

Bilanțul zilnic care arată numărul de infectări din ultimele 24 de ore indică un nou record în Italia: peste 220 000 de noi cazuri de infectări cu coronavirus. Este un nou record de infectări în Italia: conform raportului, sunt 220.532 de infecții în 24 de ore. Nu mai puțin de 294 de persoane au decedat. Aceste cifre sunt noi recorduri în acest al patrulea val din Italia. 

Astfel, au fost realizate 1.375.514 de teste moleculare și antigenice pentru depistarea coronavirusului, efectuate în ultimele 24 de ore în Italia. Ieri au fost realizate 612.821. Rata de pozitivitate este de 16%, stabilă, ieri fiind de 16,6%. La terapie intensivă sunt 1.677 de pacienți, încă 71 adăugați în ultimele 24 de ore. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel