Mesajul unei fetițe românce, infectată cu Covid, a impresionat Italia: „Mama e șomeră, tata nu mai trăiește“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sofia, o fetiță româncă de doar 11 ani, aflată în izolare după ce s-a infectat cu Covid, a postat un mesaj care a impresionat o întreagă comunitate din Italia. În Ajunul Bobotezei, fetița nu a cerut altceva decât ca mama sa, rămasă șomeră după ce a devenit văduvă, să aibă un loc de muncă.

În seara zilei de 5 ianuarie, nu s-a gândit la Epifanie și la cadouri, nu a stat de vorbă cu prietenii ei, ci s-a gândit doar la mama ei care și-a pierdut locul de muncă, la viața lor dată peste cap după moartea tatălui ei. Și astfel, Sofia, în vârstă de doar 11 ani, închisă în camera ei, în izolare pentru că a fost depistată pozitiv la Covid în ajunul celei de-a doua doze de vaccin, și-a luat telefonul mobil și a publicat pe pagina de Facebook a cartierului ei, Appio Latino, o postare de câteva rânduri formulate pe moment, care i-a surprins și a sfâșiat inimile tuturor celor care au citit-o. A cerut un loc de muncă pentru mama sa, iar ofertele au început să curgă.

"Bună seara tuturor, sunt o fetiță de 11 ani care caută un loc de muncă pentru mama ei. Mi-am pierdut tatăl cu puțin timp în urmă și de atunci au început problemele. Am vrea să începem să trăim din nou normal, dar avem nevoie de puțin ajutor. Mulțumim anticipat celor care ne ajută. Contactați-o pentru orice, își caută un loc de muncă: Giulia Pellegrino", acesta a fost mesajul care a aterizat ca un trăsnet din senin pe smartphone-urile, tabletele și PC-urile numeroșilor membri ai grupului "Quartiere Appio-Latino Tuscolano", care are aproape 55.000 de adepți.

Mesajul unei fetițe românce, infectată cu Covid, a impresionat Italia

 

Sute de oameni au răspuns, cerând detalii despre CV-ul mamei ("a fost menajeră pe la etaje, a lucrat într-o casă de tip familial și a fost barmaniță", a răspuns ea), alții au consolat-o și încurajat-o pe fată, unii s-au arătat mirați și chiar sceptici ("nu ești un pic prea tânără, nu era mai bine ca mama ta să scrie? "), dar nu s-a dat bătută, a răspuns tuturor și le-a mulțumit politicos: "Totuși, dacă nu reușesc să vă răspund, poate voi lăsa un like la comentariu doar ca să vă arăt că v-am citit și vă mulțumesc". Unul dintre comentarii a venit de la o fostă colegă a mamei sale: "Giulia este o persoană bună, foarte bună, o recomand". 

Mama Sofiei are 43 de ani, se numește Giulia și este de origine română. "Dar am fost în Italia toată viața mea și Roma este singura mea casă acum", spune ea. Locuiește împreună cu Sofia într-o casă din Colli Albani, unde a locuit cu soțul ei: "22 de ani de căsnicie fericită, în care ne-am dorit un copil și, în sfârșit, după 11 ani, a venit Sofia, o fată frumoasă și inteligentă. Este în clasa a șasea și, de la moartea tatălui ei, s-a maturizat foarte mult și a devenit foarte protectoare cu mine“, spune femeia, citat de Il Mattino.

2. -imagine fara descriere- (mesaj-giuli.jpg)

Soțul ei, Fernando, diabetic, a fost internat în august pentru o operație. "Nu l-am mai văzut de atunci, trebuia să fie o operație de rutină, dar au descoperit o tumoare care l-a răpus în câteva săptămâni“. Giulia nu-și ascunde marea durere și starea de suferință în care a fost cufundată. Ea explică faptul că "din cauza coronavirusului și a lipsei de turiști mi-am pierdut locul de muncă la un hotel și la o pensiune, iar fiica mea mă vede tristă și nu acceptă acest lucru".

 „Mama e șomeră, tata nu mai trăiește“

 

Femeia mai povestește că a certat-o pe Sofia pentru acea postare. "Când persoane necunoscute au început să mă contacteze, m-am dus la Sofia, am certat-o, i-am spus să șteargă totul, că nu vreau să se creadă că eu i-am sugerat asta! Dar ea nu a vrut și trebuie să recunosc că până acum am întrebat pe toată lumea, prieteni, vecini, cunoscuți, dar nimeni nu a putut să mă ajute, acum vin oferte. Imediat ce ies din izolarea preventivă, sunt vaccinată și, cu o a treia doză, voi putea în sfârșit să dau interviuri de angajare. Dumnezeu să ne ajute. 

Sofia este în camera alăturată. În acea zi, când a văzut facturile, a devenit foarte îngrijorată. Mă tot întreba: "Mamă, poți să te descurci? I-am spus să nu-și facă griji, că voi rezolva eu problema. În schimb, nu trebuie să se fi dat bătută și a scris pe Facebook“. Giulia are o mare demnitate. "Chiar și atunci când Fernando era cu noi, eu lucram, el avea 61 de ani și o mică pensie de invaliditate. De asemenea, am primit venitul de cetățenie care ne-a fost retras după moartea sa. Mi-au spus să fac apel, dar nu am făcut-o, pentru că nu vreau să primesc venitul. Vreau să muncesc, legal, pentru a-i oferi fiicei mele un viitor. Sofia își face griji, dar eu nu vreau decât să își trăiască viața de copil. Este foarte bună la limbi străine, a învățat limba română de la bunica ei, studiază singură engleza și franceza, vrea să facă liceul lingvistic și trebuie să își urmeze propriul drum", a mai spus Giulia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel