Italia. Visul unei românce de a lucra ca barmaniță s-a transformat într-un coșmar: Abandonată într-o gară, Adriana a devenit din victimă, inculpată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Visul de a se muta din România pentru a lucra ca barmaniță în Spania s-a transformat într-un coșmar pentru Adriana, o româncă în vârstă de 22 de ani, care a ajuns într-o rețea de prostituție în Madrid și mai apoi în provincia Cremona din Italia. 

După ce a rămas însărcinată cu cel care ar fi obligat-o să se prostitueze, ar fi luat comprimatele unui medicament interzis pentru a întrerupe sarcina, și a trecut de la victimă la inculpată în procesul care o vede acuzată de moarte și vătămare.

Faptul datează din 23 iunie 2016, când Adriana se afla în al doilea trimestru de sarcină. Femeia a născut prematur un copil care a murit la șapte ore după naștere. Medicul care a supus-o la o examinare de specialitate le-a spus anchetatorilor că administrarea medicamentului a indus travaliu avort și, în consecință, bebelușul a murit imediat după naștere. Românca nu a vrut să ofere nicio informație cu privire la modul în care obținuse drogul. O practică foarte comună a avortului ilegal în cercurile prostituției, precum și drogul în sine, distribuit pe piața neagră. Românca fusese deja internată pentru patru nașteri spontane și pentru alte două întreruperi de sarcină.

 

„Toți banii pe care i-am câștigat i-au luat cu forța și m-au bătut”

 

La 30 septembrie a aceluiași an, Adriana a intentat un proces pentru exploatarea prostituției. Femeia fusese plasată într-o comunitate protejată pe care o abandonase, întorcându-se în România.

În România, Adriana l-a cunoscut pe bărbatul care a forțat-o să se prostitueze. Îl cunoscuse pe Facebook sub numele de Florin. El îi spusese că are un bar în Spania, propunându-i să meargă să locuiască cu el la Madrid și să lucreze în barul lui. Ea crezuse asta și, în schimb, se trezise împreună cu alte fete, toate care au început să se prostitueze atât pe stradă, cât și acasă. „Nu puteam ieși decât însoțită”, a spus fata, care în plângere menționa numele și prenumele chinuitorilor ei. „Toți banii pe care i-am câștigat i-au luat cu forța și m-au bătut”. Adriana îndurase o lună, apoi reușise să scape, apărând într-o cazarmă din Madrid unde raportase totul. A fost apoi repatriată în România și coșmarul părea că s-a terminat.

 

Românca a picat în plasă pentru a doua oară

 

În schimb fata, tot pe Facebook, a fost prinsă a doua oară de un anume Vialis, cu care stabilise o prietenie virtuală. Apoi o invitase în Italia, spunându-i că se va căsători cu ea. Și în schimb Adriana, odată ajunsă în provincia Cremona, intrase într-un alt circuit de prostituție, bătută și violată de Vialis, care se numește de fapt Ștefănel, călăul ei, cu care rămăsese însărcinată.

El a fost, potrivit relatării Adrianei, cel care i-a procurat medicamentul care avea să fie folosit pentru a o face să avorteze. Alte prostituate care erau cu ea i-au spus că l-au luat și ele. Adriana, acel copil l-ar fi ținut, dar fusese amenințată cu moartea și forțată să se supună voinței exploatatorilor ei.

Odată ce a luat pastilele, însă, s-a simțit rău, așa că a fost condusă la gară și abandonată acolo. Rămasă singură, a sunat la 118. „Înainte să mă părăsească mi-au spus să nu spun că am luat tabletele”, a povestit românca.

 

Adriana, judecată în Italia

 

Ștefănel, care fusese deja judecat, a fost achitat pentru că nu există dovezi că ar fi indus-o pe tânără la avort. Acum Adriana este judecată. Ieri a fost audiată mărturia medicului ginecolog care a vizitat-o, în timp ce moașa va veni să depună mărturie în cadrul următoarei audieri, programată pentru 30 mai.

Românca, care între timp s-a întors în România, este apărată de avocatul Alberto Zucchetti.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel