Italia. Un copil român de numai 4 ani s-a stins pe un pat de spital, după ce a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Un copil român de numai 4 ani s-a stins pe un pat de spital, după ce a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare
Italia. Un copil român de numai 4 ani s-a stins pe un pat de spital, după ce a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare

Matei, în vârstă de doar patru ani, a murit într-un spital din capitala Italiei, după ce a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer, de la vârsta de două luni. 

O româncă trăiește o adevărată dramă și încearcă să strângă banii necesari pentru a-și aduce copilul acasă, înainte de Crăciun. Micuțul, în vârstă de patru ani a murit într-un spital din Roma, unde a fost internat aproape trei ani. Acum, cea mai mare dorință a femeii este să-și aducă fiul acasă și să-l îngroape creștinește în comuna Forăști, unde locuiesc bunicii materni, relatează obiectivdesuceava.ro.

Matei a fost diagnosticat încă de la vârsta de două luni cu o formă rară de cancer. Timp de aproape patru ani, mama a încercat tot posibilul să-și salveze fiul. Drama acestei femei a început cu mult timp în urmă, când a pierdut o fetiță, în vârstă de aproape opt luni. Micuța a primit același diagnostic și a murit în Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași. După patru luni de la această nenorocire, Mirela a rămas însărcinată cu Matei și a simțit din nou că trăiește doar că fericirea ei s-a năruit repede, micuțul Matei îmbolnăvindu-se la vârsta de doar două luni.

„Muncitorii în agricultură sunt invizibili”. O româncă din Italia rupe tăcerea despre conaționalele care lucrează pe câmpuri: „Hărțuire, șantaj, salarii mici”

 

Micuțul a suferit mai multe intervenții chirurgicale

 

Ultimii ani, mama i-a petrecut în Italia, cu ajutorul oamenilor de bine care au ajutat-o în tot acest timp. Micuțul a suferit mai multe intervenții chirurgicale printre care și un transplant de măduvă dar din păcate, boala a recidivat mult mai agresiv. Femeia a luptat singură, tatăl lui Matei nefiind nici măcar o dată în Italia în tot acest timp, să-și viziteze copilul bolnav. Ba mai mult, a încercat să obțină acces la contul în care oamenii cu suflet mare donau pentru tratamentul lui Matei iar când femeia s-a săturat și a intentat proces de divorț, bărbatul a acuzat-o că nu-i acceptă program de vizită pentru fiul lor și refuză să-l aducă în țară pentru ca el să-l poată vedea.

Pe 16 ianuarie 2023, Mirela are termen într-unul dintre procesele intentate de către fostul soț, și trebuie să explice instanței de ce nu și-a adus fiul în țară pentru ca tatăl să-l poată vedea.

Bunicii din Forăști se pregătesc de înmormântarea nepoțelului lor și speră că fiica lor va reuși să strângă banii necesari pentru transportul sicriului cu trupul neînsuflețit al lui Matei.

Italia. Adolescent român, condus pe ultimul drum: Comunitatea românească și-a luat rămas bun de la Alin și au scris mesaje pe steagul României, așezat pe capota mașinii

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel