Italia. Sute de badante și menajere, acuzate de evaziune: Cum au intrat femeile sub lupa anchetatorilor

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Direcțiile teritoriale ale Comandamentului Provincial al Guardia di Finanza din Viterbo, în cadrul inițiativelor întreprinse pentru garantarea echității fiscale, în ultimii doi ani, și-au concentrat atenția și pe sectorul colaboratorilor casnici, așa-numitele ajutoare la domiciliu/ îngrijitori, identificând, în urma verificărilor aprofundate, un număr total de 300 de badante și menajere care au făcut evaziune fiscală. Până acum, a fost recuperat impozitului a peste 9 milioane de euro.

Verificările au fost efectuate, în special, în rândul badantelor și menajerelor care realizează venituri ce depășesc 8.000 de euro pe an și fără membri de familie aflați în întreținere în Italia, prag sub care are dreptul de a beneficia de nedepunerea „declarației de venit 730”. Dacă se depășește acest prag de 8.000 de euro anual, se declanșează obligația de completare a formularului 730.

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de români. Au încasat ilegal peste 20 de milioane de euro

„Operațiunile, desfășurate de militarii Grupului Viterbo și de Companiile Civita Castellana și Tarquinia, au fost posibile și datorită unui memorandum de înțelegere la nivel național între INPS și Guardia di Finanza care, prin examinarea încredințată Unității Speciale pentru Cheltuieli Publice și Fraude Comunitare, componentă specializată a Corpului, a făcut posibilă identificarea a sute de posturi susceptibile de dezvoltare operațională”, transmit autoritățile.

Italia. Sute de badante, printre care şi românce, denunţate de Garda Financiară. Nu au plătit impozite pe venit

 

300 de badante și menajere n-au completat declarația fiscală

 

Ancheta ulterioară a permis apoi să se verifice „absența declarațiilor fiscale la 300 de badante și menajere” și „a fost reconstituit profilul de venit al părților interesate prin documentația deținută de INPS”.

De asemenea, „în urma acestei activități și traversând informațiile din bazele de date, s-a putut interveni și în alte sectoare de servicii, odată cu descoperirea a 11 lucrători complet necunoscuți de către organele fiscale și a șapte subiecți care au beneficiat în mod nejustificat de concesii în contextul serviciilor sociale subvenționate”.

140 de români, care au văzut Italia doar în poze, au încasat ilegal Venit de cetățenie

„Economia subterană, evaziunea fiscală și frauda modifică regulile pieței și dăunează cetățenilor și numeroșilor antreprenori onești”, mai transmit autoritățile.

„Activitatea Guardia di Finanza, prin urmare, urmărește să asigure un impozit mai echitabil și proporțional cu capacitatea efectivă a fiecăruia și să îi protejeze pe cei mulți care, chiar și în aceeași categorie, respectă normele și reglementările în vigoare supuse concurenței neloiale”, conchid oficialii.

Italia. Peste un milion de euro, confiscați de la 512 români care au obținut ilegal venitul de cetățenie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel