Italia. Sute de badante, printre care şi românce, denunţate de Garda Financiară. Nu au plătit impozite pe venit

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

247 de îngrijitori străini au fost denunţaţi de Garda Financiară din Savona pentru că nu au prezentat declarația fiscală privind câștigurile lor, respectiv formularul 730. Majoritatea lucrătorilor casnici descoperiţi cu impozite neplătite sunt în special din România, Ucraina și Ecuador. Aceste persoane lucrează ca „ajutoare la domiciliu” și „îngrijitori” în familiile din Savona, scrie Imola Oggi.

Îngrijitorii lucrează la familii cu domiciliul în municipiile Savona, Alassio, Albenga, Albissola Marina, Albisola Superiore, Andora, Cairo Montenotte, Carcare, Celle Ligure, Finale Ligure, Loano, Millesimo, Pietra Ligure, VadoLigure și Varazze.

Investigaţiile au arătat faptul că, între 2014 și 2019, îngrijitorii nu au declarat venituri de aproximativ 9 milioane de euro în total, evitând astfel plata impozitelor pentru aproximativ 2,5 milioane de euro. Toți și-au exprimat dorința de a-și remedia situaţia cu autorităţile fiscale cât mai curând posibil, spune GDF într-o notă publică.

 

Îngrijitori străini, neidentificaţi  de fisc

 

Femeile, cu o vârstă medie cuprinsă între 40 și 50 de ani, erau complet necunoscute autorităților fiscale și nu plăteau impozite de niciun fel, deși primeau în mod regulat un salariu mediu lunar de aproximativ o mie de euro, fiind rezidente pe teritoriul național de mulţi ani.

Angajatorii acestei categorii particulare de lucrători nu se numără printre agenții obligați să rețină și să plătească impozitele impuse angajatului, ci sunt obligați doar să notifice INPS angajarea lucrătorului și să emită o declarație cu sumele plătite anual angajatului amintește Gdf.

Pe de altă parte, obligația lucrătorului casnic de a declara rămâne, dacă acesta din urmă depășește pragul de scutire prevăzut de lege. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel