Italia. Român, căutat de polițiști, dat de gol de pozele pe care le posta pe Facebook

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia Român, dat în căutare de polițiști, dat de gol de pozele pe care le posta pe Facebook.
Italia Român, dat în căutare de polițiști, dat de gol de pozele pe care le posta pe Facebook.

Polițiștii din Torino au pornit, săptămâna trecută, pe urmele unui român. Autoritatea Judiciară a emis numele acestuia un ordin de arestare preventivă, având în vedere recidiva sa infracțională.

Deoarece românul nu a putut fi găsit la adrese cunoscute, anchetatorii Biroului Prevenire, Siguranță și Măsuri și-au îndreptat atenția către profilurile de socializare ale bărbatului.

Din câteva fotografii postate de românul căutat, polițiștii au recunoscut câteva detalii privind zona geografică în care s-ar afla acesta. Era vorba despre o mică localitate din văile Lanzo.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că bărbatul căutat, un cetățean român, de 38 de ani, se mutase de ceva vreme din Torino, în afara orașului, scrie primailcanavese.it.

 

Românul, găsit la o firmă de construcții

 

Din investigațiile ulterioare, desfășurate în acea localitate, polițiștii au primit confirmarea că bărbatul căutat stătea acolo și că, în ultimele săptămâni, lucra ca muncitor la o firmă de construcții, cu lucrări în derulare din Torino.

Săptămâna trecută, polițiștii, care au inspectat cu atenție zona șantierului, în care s-ar fi putut afla persoana căutată, l-au recunoscut și l-au arestat. Astfel, oamenii legii au pus în aplicare ordinul de arest preventiv emis împotriva românului. 

Bărbatul are antecedente penale privind aplicarea de rele tratamente, urmărire, rănire, violență și amenințări la adresa unui Funcționar Public, primire de bunuri sustrase, tâlhărie calificată și pagube. În plus, pe numele lui mai exista o ordonanță  de executare a unei pedepse cu închisoarea de un an și jumătate.

De asemenea, carabinierii din Alatri au arestat un bărbat român, de 36 de ani, care locuia de ceva vreme în Alatri. Acum românul este cercetat pentru trafic de droguri.  

 

Italia. Casa unui român, percheziționată: Carabinierii au dat peste 5 kilograme de droguri

 

O importantă operațiune a poliției judiciare, care vizează combaterea traficului de droguri, a fost desfășurată de carabinierii Compagnia di Alatri în seara zilei de 16 martie 2022. Coordonați de Parchetul de pe lângă Tribunalul Frosinone, militarii au pus în aplicare un decret de percheziție domiciliară în municipiul Alatri.

În urma percheziției domiciliare, carabinierii au arestat un bărbat român, de 36 de ani, care locuia de ceva vreme în Alatri. Acum românul este cercetat pentru trafic de droguri.  

În timpul percheziției casei românului, oamenii  legii au găsit peste 5 kilograme de droguri 4.580 de grame de hașiș, împărțite în 27 de pachete, și 602 grame de cocaină, împărțite în 5 pachete. La încheierea formalităților, conform dispozițiilor autorității judiciare, românul a fost reținut și dus la Comandamentul Gării Alatri, scrie tunews24.it.

De altfel, săptămâna trecută, carabinierii Alatri au mai arestat alte 2 persoane, acuzate de trafic de droguri. În special, carabinierii au găsit 15,5 grame de cocaină și crack împărțite în 29 de doze, în interiorul unui autoturism, deținut de un cetățean român, în vârstă de 31 de ani. Drogurile erau ascunse într-un compartiment special de sub panoul de comandă al geamului. Autoturismul și drogurile au fost confiscate.

De asemenea, în alt autovehicul, echipat cu fund dublu, carabinierii au găsit 58,5 grame de drog de tip „hașiș” împărțit în 10 doze. Mașina și drogurile aparțineau unui cetățean egiptean, de 24 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel