Italia. O româncă a fost împușcată mortal de soțul italian. Procurorii cer închisoare pe viața

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Procurorii cer închisoare pe viață pentru Antonio Brigida, în vârstă de 59 de ani, după ce acesta a ucis-o pe soția lui româncă, Carmen, în vârstă de 45 de ani, în anul 2018, în Cave, o comună din provincia Roma, regiunea Lazio, Italia.

Antonio și-a ucis soția cu șase împușcături. Procurorul îl consideră un prototip de feminicid și are toate motivele condamnării pe viață. Italianul a fost chiar împotriva soției sale ca să participe la corul din parohie și a ucis-o când ea a decis să se despartă de dânsul. „Interpretarea crimei ca prototip de feminicid a fost dictată doar de voința deliberată de a pedepsi victima pentru a nu-i părăsi autonomia, libertatea și demnitatea”.

ȘOC în Italia! Româncă, ÎMPUȘCATĂ mortal de soțul italian

 

Procurorii cer condamnarea la închisoare pe viață

 

Parchetului Tivoli susține că Antonio Brigida, în vârstă de 59 de ani, brancardierul care și-a ucis soția, Carmen, româncă, în vârstă de 45 de ani, în casa lor din Cave în 2018, merită condamnarea la închisoare pe viață. „O crimă pe criterii de gen, prototip de feminicid”, subliniază procurorul într-o notă. „Acuzatul trebuie considerat nevinovat până la condamnarea definitivă, adică după pronunțarea Curții Supreme”.

Italia. Dreptate pentru tânăra mamă româncă, ucisă pentru câțiva bănuți: Călăii Alinei, care îi erau verișori, condamnați pe viață

Este „evident că motivul care l-a determinat pe învinuit să comită omorul este tocmai decizia femeii de a-l părăsi definitiv, de a trăi independent, după ce chiar prietenii relatează că înainte de acel moment de criză, bărbatul era absolut calm, jovial, sociabil. Inculpatul și-a asumat dreptul de a pune capăt vieții partenerului său când aceasta a decis să-l părăseasca definitiv. I-a refuzat dreptul de a deveni independentă și i-a luat viața”, arată procurorii.

 

Românca a murit după ce au fost descărcate în ea șase focuri de armă

 

La reconstituirea dinamicii crimei, anchetatorii au arătat faptul că românca a murit după ce au fost descărcate în ea șase focuri de armă. Au fost „trase în secvență. Primul cu victima stând în fața învinuitului, poate în poziție de apărare, observând evident arma. Celelalte, atunci când victima căzuse deja la pământ: la nivelul abdomenului și, în final, la nivelul capului, la mică distanță”, evidențiază Parchetului.

Italia. Criminalul român care şi-a ucis mama şi sora, analizat de procurori: „Lucid, rece, fără remuşcări”

Procurorii mai evidențiază și atitudinea de stăpânire a bărbatului asupra femeii. „O atitudine de stăpânire totală asupra victimei, care trebuia să dea socoteală și de cheltuielile pentru întreținerea unității familiale, s-a manifestat și prin faptul că învinuitul nu a fost de acord ca soția lui să aibă o viață socială proprie. Fie că mergea la biserică, fie că participa la corul parohiei, își cenzura îmbrăcămintea în fața fiicei sale atunci când femeia se pregătea să meargă la aceste evenimente”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel