Italia. O româncă de 76 de ani a escrocat statul cu mii de euro. Acum este de negăsit

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă, în vârstă de 76 de ani, a fost trimisă în judecată în Italia pentru că ar fi obținut în mod ilegal venitul de cetățenie, deși nu a locuit niciodată în Peninsulă.

Din octombrie 2020 până în ianuarie 2021, românca ar fi primit în mod necuvenit venitul de cetăţenie. Mai exact 2.394 euro, egal cu 598,5 euro pe lună pe cheltuiala statului, deşi în Italia nu a locuit niciodată oficial. Agenții știu că o cheamă Elena C., care este româncă și că a împlinit 76 de ani pe 15 aprilie însă femeia este de negăsit.

Românca este acuzată de înșelăciune agravată la adresa statului. Însă, femeia nu poate fi găsită, iar judecătorul de ședință preliminară a suspendat procedura la o dată ulterioară, dispunând să fie căutată. 

Italia. Sute de badante și menajere, acuzate de evaziune: Cum au intrat femeile sub lupa anchetatorilor

 

Românca nu a fost niciodată în Italia

 

Acuzația spune că, la 13 septembrie 2020, Elena C. a depus o cerere de obținere a veniturilor de cetățenie, declarând că locuiește în Cremona, că este în Italia de cel puțin zece ani, iar ultimii doi continuu. Păcat, însă, că românca „nu a fost niciodată înscrisă în listele de evidență a populației cu domiciliul în vreun municipiu al statului italian”, după cum arată investigațiile. Pentru româncă a fost desemnat un avocat, Michela Tomasoni, înlocuită acum la ședință de colegul ei Giancarlo Rosa.

Cazul româncei în vârstă de 76 de ani este unul dintre multele care ajung în sălile de judecată. La Cremona, doar Unitatea de Poliție Economico-Financiară a Guardia di Finanza a denunțat 10.000 de venituri ilegale de cetățenie pentru un total de 4 milioane de euro din contribuții solicitate necuvenit.

140 de români, care au văzut Italia doar în poze, au încasat ilegal Venit de cetățenie

 

Români arestați în Italia, după ce au cerut Venit de Cetățenie pentru 9.000 de conaționali

 

Garda Financiară din Italia a descoperit, la finele anului trecut, o rețea de români și italieni care a fraudat statul cu peste 60 de milioane de euro. Membrii rețelei au depus acte de obținere a venitului de cetățenie pentru nu mai puțin de 9.000 de oameni. 

În urma acțiunii autorităților, 16 persoane au fost arestate, printre care cetățeni români și italieni și nu mai puțin de 9.000 au fost denunțate. Totodată, au avut loc percheziții în provinciile Cremona, Lodi, Brescia, Pavia, Milano, Andria, Barletta și Agrigento.

Agenții Comandamentului Provincial al Gărzii de Finanțe din Cremona și Novara, la dispoziția Parchetului din Milano, au pus în aplicare 16 ordine de arest preventiv împotriva membrilor unei rețele care viza extorcarea și obținerea în mod ilegal de plăți din bani publici.

Italia. Peste un milion de euro, confiscați de la 512 români care au obținut ilegal venitul de cetățenie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel