Italia. Cinci români au șantajat un preot, după ce l-au filmat la întâlnirile fierbinți cu unul dintre ei. Conaționalii l-au lăsat fără 170.000 de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Cinci români sunt acuzați de procurorii italieni de extorcare agravată împotriva unui preot din Brescia, în vârstă de 60 de ani.

Judecătorii din Italia au dat, ieri, două condamnări pentru șantaj sexual săvârșit împotriva unui preot din Brescia de către cinci tineri de naționalitate română. Potrivit rechizitoriului, cei cinci români ar fi luat 170.000 de euro de la un preot, pe care îl șantajau cu un videoclip în care întreținea relații intime cu unul dintre ei. 

Unul dintre românii acuzați a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani și jumătate, iar alt conațional a fost condamnat la 4 ani și 8 luni. Alți trei inculpați români, încă fugari, au fost trimiși în judecată.

Procurorii au cerut pedepse între 8 ​​și 6 ani de închisoare pentru tinerii români. Acuzațiile sunt, pentru toți, de extorcare agravată. Doi dintre românii care au ajuns în fața judecătorilor au ales procedura prescurtată, care permite primirea a unei treimi din pedeapsă, în timp ce restul, încă de negăsit, vor ajunge în fața magistraților în data de 20 mai.

 

Un tânăr român a întreținut relații intime cu preotul. Complicii au filmat întâlnirile fierbinți

 

Potrivit rechizitoriului, unul dintre tineri, un român de 22 de ani, la începutul anului 2020, l-ar fi abordat pe preot prefăcându-se că se află în stare de nevoie și, odată ce i-ar fi captat încrederea a stabilit o relație mai strânsă, ar fi intrat în intimitate, inclusiv fizică, cu preotul. Relațiile sexuale întreținute au fost filmate de complicii românului de 22 de ani, în timpul întâlnirilor fierbinți.

Cu filmulețul în mână, cei cinci români ar fi extorcat, în mai multe tranșe, 170.000 de euro de la preot. Transferurile de bani au fost făcute pe conturile curente ale tinerilor, în România. Anchetatorii încă mai încearcă să recupereze suma de bani.

Preotul șantajat, sătul de amenințările românilor, s-a adresat Poliției Locale din Brescia expunând faptele. Apoi a fost declanșată ancheta care a dus la identificarea și arestarea presupușilor făptași.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel