Italia. Badantă româncă, ani grei de închisoare după o vizită la azilul în care s-a dus pensionara pe care o îngrijea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O badantă româncă, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnată la 4 ani de închisoare și o amendă de 1.000 de euro, în Senigallia, provincia Ancona, regiunea Marche din Italia.

Badanta româncă a mers la un azil să o găsească pe bătrâna de care a avut grijă când încă locuia acasă, singură. I-a scos inelele de aur de pe degete, inclusiv verigheta care îi amintea de soțul ei iubit. O acțiune bruscă care nu și-ar fi putut găsi dreptate dacă nu ar fi fost un însoțitor de îngrijire a azilului de bătrâni care să vadă scena și a raportat-o ​​paznicilor.

Gardienii au făcut o plângere la carabinieri, pentru a recupera acele bijuterii de aur care să fie returnate pensionarei. Bijuteriile nu au mai fost găsite niciodată, dar pentru badanta româncă a venit marți o pedeapsă uriașă pentru furt calificat: patru ani de închisoare și o amendă de 1.000 de euro.

Verdictul a fost pronunțat de judecătorul Alessandra Alessandroni, după ce a audiat ultimii martori în procesul în care a fost acuzată badanta româncă de 44 de ani.

„A trimis mii de euro în România, deși era șomeră”. O îngrijitoare româncă, mai bogată cu 340.000 de euro, în Spania

 

Fosta îngrijitoare româncă s-a dus la azil

 

Evenimentele au avut loc într-un azil de bătrâni din Senigallia în urmă cu câțiva ani. O doamnă în vârstă, de peste 80 de ani, a ajuns acolo întrucât nu mai putea trăi singură. Cât timp a fost acasă, a avut-o îngrijitoare pe românca de 44 de ani care a fost condamnată.

Apoi, neavând apropiați membri ai familiei care să poată avea grijă de bătrână, s-a luat decizia transferului bătrânei într-un ospiciu. La câteva zile după transfer, conform acuzațiilor, fosta îngrijitoare româncă s-ar fi prezentat la căminul de odihnă, dar prezența ei nu a fost prevăzută întrucât bunica nu mai avea nevoie de ajutorul ei. Femeia s-ar fi prezentat însă la centru ca îngrijitoarea bătrânei și au lăsat-o să intre. Odată ce a intrat în camera bătrânei de peste 80 de ani, i-ar fi luat inelele de pe degete. Un însoțitor a asistat la scenă și fără să aibă timp măcar să ceară nimic înapoi, românca fugise deja.

Furtul a fost raportat paznicilor care, ajunși la pensionară, au constatat că pensionara nu mai avea inelele. Așa că au apelat la carabinieri pentru plângerea care a adus-o în judecată pe româncă.

Italia. Badantă româncă, condamnată la închisoare după ce a încercat să fure zeci de mii de euro de la bătrână

 

„Furtul este grav”

 

Procurorul a spus faptul că furtul este grav întrucât a fost săvârșit împotriva unui subiect fragil și a cerut o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Judecătorul a fost și mai strict și a condamnat-o pe româncă la patru ani plus 1.000 de euro amendă.

Badanta româncă se află încă în Italia, dar nu a fost în instanță când a fost citită sentința.

Pentru apărare nu existau condiții pentru o condamnare deoarece plângerea nici măcar nu a fost făcută de persoana direct vizată, ci de paznicul azilului care nu ar fi avut dreptul legal întrucât femeia în vârstă era liberă să acționeze singură.

O badantă româncă de numai 29 de ani a sfârșit pe o stradă din Italia. Cei doi bărbați judecați, achitați de judecător

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel