Italia. Badantă româncă, condamnată la închisoare după ce a încercat să fure zeci de mii de euro de la bătrână

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Foto: ILUTRATIV
Foto: ILUTRATIV

O româncă a fost condamnată la închisoare în Italia, după ce a încercat să fure 30.000 de euro de la bătrâna de care avea grijă.

O îngrijitoare de naționalitate română, care lucra pentru o bătrână din localitatea italiană Sant’Elpidio a Mare (Marche) a fost condamnată la închisoare pentru că a încercat să fure de la pensionara asistată o sumă considerabilă de bani.

Aceeași pedeapsă a fost aplicată și pentru doi bărbați români care lucrau în complicitate cu îngrijitoarea pentru a pune mâna pe banii pensionarei.

Potrivit publicației locale Il Resto del Carlino, infracțiunea a fost descoperită de carabinieri în luna martie a anului 2017, oamenii legii surprinzându-i pe cei trei români încercând să o convingă pe bătrână să scoată din contul bancar o sumă mare de bani.

Citește și: Italia. Guvernul Meloni vrea să taie Venitul de Cetățenie. Mii de români l-au încasat ilegal

Profitând de starea mintală fragilă a pensionarei, badanta și complicii săi au condus-o la oficiul poștal din localitatea menționată mai sus și au convins-o să scoată din contul ei suma de 30.000 de euro.

Doar intervenția carabinierilor le-a stricat planurile infractorilor care, odată identificați, au fost denunțați la Parchetul din Fermo, iar la finalizarea investigațiilor au fost trimiși în judecată pentru eludarea unei persoane incapabile.

Procesul împotriva celor trei români s-a terminat abia vineri, 28 octombrie 2022, iar îngrijitoarea româncă și cei doi complici ai săi au fost condamnați de către judecătorul de la Tribunalul din Fermo la doi ani de închisoare fiecare.

 

---------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel