Irlanda. Un afacerist român care a dat faliment a escrocat statul cu 85.000 de euro: „A cedat tentației”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Irlanda. Un afacerist român care a dat faliment a escrocat statul cu 85.000 de euro: „A cedat tentației”
Irlanda. Un afacerist român care a dat faliment a escrocat statul cu 85.000 de euro: „A cedat tentației”

Marius C., un român de 56 de ani, a fost condamnat la 20 de luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat că timp de șapte ani a primit în mod fraudulos 85.000 de euro sub forma indemnizației acordate de statul irlandez persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Conform procurorilor, românul a fost angajat la un club de golf sub o identitate falsă, în timp ce pretindea sub nume propriu indemnizația pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă între anii 2013 și 2020. Marius C., cu domiciliul în Shackleton Terrace, Lucan, Co Dublin, a pledat vinovat pentru opt capete de acuzații de fraudă a asistenței sociale la oficiul poștal Dodsboro din Lucan, între decembrie 2013 și martie 2020 și o acuzație de fals de identitate la Naas Golf Club pe 14 ianuarie 2019.

Garda Anna Masterson, reprezentantă a acuzării și investigator în Departamentul Protecției Sociale (DPS) aparținând poliției irlandeze (Garda), i-a spus judecătorului Emmet Nolan că, după ce afacerea românului a dat faliment în timpul recesiunii, acesta și-a asumat identitatea unui fost angajat pentru a lucra la un club de golf, în timp ce a încasat indemnizația de solicitant de loc de muncă sub propriul său nume.

Irlanda. Atac revoltător asupra unor conaționali: „F*cking romanian b*stards!”

După ce a fost intervievat de Garda în 2019 în legătură cu circa 72.000 de euro de cereri frauduloase de asistență socială, Marius C. a început să lucreze sub nume propriu. În această perioadă, el a primit numerar în mână și a continuat să ia indemnizație frauduloasă ca și solicitant de locuri de muncă până în martie 2020. Pierderea totală pentru Departamentul Protecției Sociale a fost de 84.099 euro. Românul a rambursat până în prezent 3.482 de euro din aceasta, a auzit instanţa.

 

„A fost sub presiune financiară și a cedat tentației”

 

Marius C. nu are condamnări anterioare în Irlanda, însă are un cazier în România, inclusiv infracțiuni de furt.

Avocatul românului a spus, în apărare, că Marius C. își conduce acum propria afacere de catering împreună cu soția și fiul său major și a estimat că va fi în măsură să ramburseze 40.000 de euro departamentului în termen de un an dacă i se permite să continue să lucreze. Cu toate acestea, judecătorul a spus că trebuie să impună o pedeapsă cu închisoarea românului, menționând că fapta greșită a fost „prea extinsă și mult prea prelungită”. „A fost sub presiune financiară și a cedat tentației”, a spus judecătorul, în timp ce a pronunțat o pedeapsă de 20 de luni de închisoare.

Irlanda. Român acuzat că a rănit grav un turist, eliberat pe cauțiune. Polițiștii fac apel la martorii agresiunii

Apărarea a spus că românul este în Irlanda de 25 de ani și a avut propria afacere pentru o perioadă lungă de timp înainte ca aceasta să se prăbușească în timpul recesiunii. Instanța a auzit că Marius C. avea o serie de obligații financiare stringente în legătură cu viața sa de familie și astfel a decis să preia identitatea unuia dintre foștii săi angajați și să lucreze sub această identitate falsă.

Românul a cerut indemnizația pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pe nume propriu timp de șapte ani, fără să se oprească chiar și după ce departamentul a fost informat și a fost intervievat de Garda în anul 2019.

Infracțiunea a luat sfârșit în martie 2020 și a fost pus sub acuzare la scurt timp după aceea.

Irlanda: Românul, care a furat 120.000 de euro din peste 50 de conturi bancare, condamnat definitiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel