Irlanda. Român acuzat că a rănit grav un turist, eliberat pe cauțiune. Polițiștii fac apel la martorii agresiunii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Irlanda. Tânărul român, acuzat că a rănit grav un turist, eliberat pe cauțiune. Polițiștii fac apel la martorii agresiunii
Irlanda. Tânărul român, acuzat că a rănit grav un turist, eliberat pe cauțiune. Polițiștii fac apel la martorii agresiunii

Un român acuzat de agresiune asupra unui turist a fost prezentat recent în fața unei instanțe din Irlanda. Adolescentul fusese eliberat pe cauțiune, urmând să fie adus în fața instanței la sfârșitul lunii mai. Evenimentul violent a avut loc duminică, 17 aprilie.

Ștefan Bornac, în vârstă de 18 ani, cu domiciliul în Woodlands Park, Naas, Co. Kildare a fost eliberat pe cauțiune după ce a fost acuzat de agresiune, cu vătămare corporală. Scena s-a petrecut, duminică, pe strada D'Olier din Dublin.

Tânărul român a fost acuzat de agresiune, după ce un turist englez a suferit răni grave în centrul orașului Dublin. La scurt timp după ora 2.30, în Duminica Paștelui Catolic, poliția și serviciile de urgență au intervenit la un incident pe strada D'Olier, în apropiere de intersecția cu strada Fleet.

Un bărbat a fost primit îngrijiri la fața locului, după ce a fost rănit grav la cap. Victima fost transportată cu ambulanța la Spitalul St James. Starea sa este considerată critică, scrie irishtimes.com.

După o operațiune de urmărire, poliția l-a arestat pe Ștefan Bornac, 18 ani, originar din România, dar cu domiciliul în Woodlands Park, Naas, Co. Kildare. Agenții l-au reținut pe român la secția de poliție de pe strada Pearse, acuzându-l de două episoade de agresiune.

Irlanda. Tânărul român, acuzat că a rănit grav un turist, eliberat pe cauțiune. Polițiștii fac apel la martorii agresiunii

 

Adolescentul român a fost reținut, iar luni a fost adus  în fața judecătorului Patricia Cronin de la Tribunalul Districtual din Dublin. Românul este acuzat de agresiune asupra unui turist în vârstă de 20 de ani și asupra unui alt bărbat pe strada D'Olier, pe 17 aprilie.

Avocatul apărării Stephen O'Mahony a anunțat că părțile au convenit asupra condițiilor de cauțiune. La rândul său, ofițerul de anchetă a cerut o amânare de șase săptămâni.

Acuzatul a fost eliberat pentru o cauțiune de 500 de euro și obligația de a se prezenta, în fașa instanței, pe 30 mai. Judecătoarea l-a avertizat pe român că trebuie să respecte anumite condițiile: să locuiască la reședința actuală, să notifice orice schimbare de adresă, să furnizeze polițiștilor numărul său de telefon și să poate fi contactat în orice moment.

Românul și-a predat deja documentele de călătorie, dar judecătorul i-a ordonat să nu solicite duplicat sau alte documente de călătorie și i-a spus că trebuie să rămână în jurisdicție și să semneze în fiecare sâmbătă la secția de poliție.

Judecătorul Cronin a mai ordonat ca un interpret român să participe la  următoarea ședință. Anchetatorii au făcut făcut apel la martorii care au filmat momentul incidentului să se prezinte la secția de poliție.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel