„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”
„Înșelătorie minuțioasă”. Cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, deși a fost expulzat de șase ori: „Dosarul este îngrozitor”

Nicu M., un român în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare de Tribunalul din Leeds, Marea Britanie, după o „înșelătorie minuțioasă”.

Românul a fost expulzat de șase ori în ultimii șapte ani din Marea Britanie pentru numeroase infracțiuni. Nicu M. a folosit o „înșelătorie minuțioasă” pentru a se reîntoarce și a anunțat că dorește căsătoria cu o femeie pe care a cunoscut-o după ce a intrat ilegal pe teritoriul britanic în august anul trecut, deși a fost expulzat ultima oară în noiembrie 2019.

Judecătorii au auzit marți că Nicu M. a încălcat deja ordinul de deportare emis în 2015 de cinci ori. 

Marea Britanie. Luptătoare româncă de MMA, dată afară din sala de sport de soțiile colegilor după ce s-a apucat de OnlyFans

„La 30 octombrie 2015, a fost deportat din Regatul Unit. S-a întors în Marea Britanie la 31 octombrie 2016, iar o infracțiune de furt a evidențiat existența lui în Regatul Unit. La 26 noiembrie 2016 a fost deportat din Marea Britanie înapoi în România și la scurt timp, pe 13 decembrie 2016, s-a întors în Marea Britanie încălcând ordinul. La 21 decembrie 2016 a fost din nou deportat înapoi în România, s-a întors în februarie 2017 și apoi a fost deportat din nou în martie 2017. La 27 februarie 2018 s-a întors în Marea Britanie și a fost expulzat pe 6 aprilie 2018”, a spus procurorul Bashir Ahmed.

2. -imagine fara descriere- (inselatorie-minutioasa--cum-a-reusit-un-roman-sa-intre-in-marea-britanie--desi-a-fost-expulzat-de-sase-ori-dosarul-este-ingrozitor-2.jpg)

 

Românul are condamnări anterioare pentru furt și fraudă

 

Marin a fost găsit la o adresă din Chapeltown, Leeds și a făcut obiectul unei pedepse cu suspendare pentru 18 luni. A fost din nou deportat în noiembrie 2019.

„La 7 noiembrie 2022, autoritățile de frontieră din Regatul Unit au fost notificate cu privire la intenția sa de a se căsători cu o femeie. Cu acea ocazie, a depus o cerere de reglementare UE. La 7 noiembrie 2022 a fost arestat de la o adresă din Beeston pentru încălcarea ordinului. El afirmă că cu acea ocazie a intrat în august 2022 prin portul Dover. Din 2015, inculpatul a depus un efort concertat și a reușit să intre în Regatul Unit. A intrat prin diferite porturi și a folosit ocazional Irlanda de Nord și Republica Irlanda”, a mai adăugat procurorul.

Instanța a auzit că Nicu M. are condamnări anterioare pentru infracțiuni precum furt și fraudă. S-a mai spus că a existat o cerere pentru extrădarea lui în Franța pentru audieri în legătură cu o serie de jafuri. Judecătorul Simon Batiste a spus că nu este clar în ce stadiu se află cererea.

Marea Britanie. O lege care punea în pericol românii, declarată ilegală: „Un număr foarte mare se confruntă cu cea mai gravă incertitudine”

 

 

„Marea Britanie nu are nevoie de criminali precum dumneavoastră”

 

Avocatul Andrew Petterson a spus că „singura motivație” a lui Nicu M. pentru a intra în Marea Britanie a fost de a-și asigura cei cinci copii care locuiesc cu mama sa în vârstă de 75 de ani în România. „Inculpatul nu a mai comis nicio infracțiune în ultima perioadă și a obținut o formă de angajare”.

3. -imagine fara descriere- (inselatorie-minutioasa--cum-a-reusit-un-roman-sa-intre-in-marea-britanie--desi-a-fost-expulzat-de-sase-ori-dosarul-este-ingrozitor-3.jpg)

„Aceasta în sine ar putea fi o infracțiune, deoarece nu avea dreptul să fie aici”, a replicat judecătorul.

Nicu M.a fost condamnat la 27 de luni de închisoare, mai puțin timpul petrecut în arest preventiv pentru încălcarea ordinului de deportare și i-a spus că va ispăși jumătate din acea pedeapsă în arest. El a spus că anticipează că românul va fi deportat din Marea Britanie după acel moment.

Numărul românilor stabiliți în Marea Britanie a crescut de șase ori în ultimii zece ani

„Dosarul dumneavoastră de imigrare este îngrozitor. Cu ultima ocazie când ați fost condamnat, ați fost condamnat conform legislației vechi și ați primit o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare și ați fost din nou deportat. Vinovăția pentru această infracțiune este în mod clar la un nivel superior. Este clar că ați planificat cu atenție să veniți în Marea Britanie, știind că nu aveați voie să veniți în această țară. Ați folosit o înșelăciune minuțioasă pentru a vă permite să vă obțineți intrarea. Acest lucru este agravat în mod semnificativ de antecedentele dumneavoastră – atât cele penale, cât și cele de imigrare. Infracțiunea este menită să protejeze societatea de oameni precum dumneavoastră, care sunteți criminali din alte țări. Marea Britanie nu are nevoie de criminali precum dumneavoastră care vin în această țară. Din păcate, avem o mulțime de infractori de origine și, ca atare, este necesar să se aplice o pedeapsă descurajatoare pentru infracțiuni de acest tip”, a conchis judecătorul.

4. -imagine fara descriere- (inselatorie-minutioasa--cum-a-reusit-un-roman-sa-intre-in-marea-britanie--desi-a-fost-expulzat-de-sase-ori-dosarul-este-ingrozitor-4.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel