Grevă în Spania. Muncitorii cer creșterea numărului de angajați la pompe funebre, pentru a putea face față pandemiei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Românul găsit mort de Paște într-un container de haine din Italia va fi înmormântat în România: „Ionuț visa la o casă a lui” / Foto ILUSTRATIV
Românul găsit mort de Paște într-un container de haine din Italia va fi înmormântat în România: „Ionuț visa la o casă a lui” / Foto ILUSTRATIV

Angajaţii pompelor funebre din Madrid au organizat o grevă de 24 de ore duminică, pentru a cere mai mult personal pentru a putea face față creşterii preconizate a numărului de decese din cauza pandemiei de COVID-19 care se manifestă cu al doilea val.

Muncitorii funerari din Madrid intră în grevă pentru a cere mai mult personal pentru a face față pandemiei la intrarea în cimitirul Carabanchel din sudul Madridului în Ziua Tuturor Sfinților, când familiile spaniole vizitează în mod tradițional mormintele celor dragi. Aceștia au cerut primarului din Madrid, Jose Luis Martinez-Almeida, să demisioneze.

Compania de servicii funerare municipală are nevoie de cel puţin 15-20 de angajaţi suplimentari pentru a face faţă creşterii numărului de decese cauzate de boala COVID-19 şi pentru a evita “improvizaţia” care a prevalat în timpul primului val, a declarat Manuel Carmona, un responsabil sindical, potrivit Libertatea.

În perioada de vârf a primului val al pandemiei, la sfârşitul lunii martie şi în aprilie, a trebuit să se aştepte cinci până la şase zile pentru înmormântare, iar incinerările au trebuit să fie efectuate în oraşe situate la sute de kilometri distanţă, din lipsă de mijloace. Patinoarul din Madrid a trebuit să fie folosit pe post de morgă improvizată pentru victimele coronavirusului, a amintit Carmona.

 

Pompele funebre din Madrid administrează 14 cimitire

 

Pompele funebre din Madrid administrează 14 cimitire, inclusiv Carabanchel, unul dintre cele mai mari, precum şi două morgi şi două crematorii. Are 478 de angajaţi, care au mai făcut o grevă de 24 de ore în septembrie. Oamenii au cerut și atunci ca autoritățile să crească numărul angajaților.

Patinoarul din Madrid trebuia folosit ca o morgă improvizată pentru victimele coronavirusului, își amintește Carmona. În ciuda numeroaselor restricții impuse în Spania din iulie, infecţiile au crescut.

 

Grupurile de vizitatori au fost limitate la maximum şase persoane

 

Vineri, Ministerul Sănătăţii a raportat 25.595 de cazuri noi confirmate, cea mai mare cifră de la începutul celui de-al doilea val al pandemiei.

Capacitatea de primire a cimitirelor din Madrid pentru Ziua Tuturor Sfinţilor, de la acest sfârşit de săptămână, a fost redusă la jumătate în acest an din cauza pandemiei, iar grupurile de vizitatori au fost limitate la maximum şase persoane.

 

Primăria a anunţat desfăşurarea a până la 300 de poliţişti municipali şi a două drone

 

Pentru a pune în aplicare regulile, primăria a anunţat desfăşurarea a până la 300 de poliţişti municipali şi a două drone. Afișele de la intrările la cimitirul Carabanchel, unul dintre cele mai mari din Madrid, au îndemnat oamenii să scurteze vizita și să-și aducă propria apă pentru flori, astfel încât să evite atingerea fântânilor de apă.

Dar în interiorul cimitirului puteau fi văzute grupuri mai mari de șase persoane adunate în jurul mormintelor. Unii oameni au adus scaune pliante pentru a sta o perioadă îndelungată lângă un mormânt.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel