Spania. Doi români au ucis cu sânge rece un bijutier: Nu-mi amintesc dacă l-am lovit în cap. Eram drogat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
hoti_romani_bijuterie_spania
hoti_romani_bijuterie_spania

Curtea Provincial din Sevilla a început procesul împotriva a doi bărbați de origine română, acuzaţi de jaf și uciderea lui Francisco, un bijutier din orașul sevilian de Carmona. Evenimentele au avut loc în 2018, când acest cunoscut negustor Carmona a murit încercând să se apere împotriva celor doi hoţi români.

 

Cei doi români, alături de un complice, au pus la cale un plan de a jefui magazinul de bijuterii deținut de Francisco. Pentru a-i câştiga încrederea, au mers la bijutier cu pretextul de repara un ceas, urmând să se întâlnească a doua zi pentru a prelua comanda și astfel să poată intra în unitate. 

„Pentru a-și încheia planul, inculpații au mers cu un vehicul la magazinul de bijuterii în jurul orei 18:00, pe 6 august 2018. Unul a rămas afară, pentru a supraveghea zona şi pentru a garanta săvârșirea infracțiunii. Alţi doi inculpați au ajuns la magazin, iar  proprietarul le-a deschis după ce i-a recunoscut de monitorul camerei de supraveghere”, spune acuzarea.

 

Au început să-l bată, i-au legat mâinile şi picioarele, i-au pus bandă pe gură

 

Odată ajuns înăuntru, cei doi s-a năpustit asupra victimei. „Au început să-l bată, lovindu-l cu picioare. Apoi i-au legat mâinile şi picioarele și i-au pus bandă adezivă pe gură”, mai spune procurorul, niusdiario.es.

Unul dintre inculpați a început să sustragă bijuteriile, iar celălalt s-a așezat pe pieptul victimei, împiedicându-l să respire. În acel moment, victima a încercat să se ridice, reuşind să-și încorporeze jumătate din corp, însă hoţul l-a lovit cu genunchiul în cap. Bijutierul s-a lovit cu capul de podea şi a rămas inconştient. În timp ce victima era inconștientă, inculpații au percheziționat camera din spate și au sustras toate bijuterii și alte obiecte, precum și 5.850 de euro în numerar pe care le-au pus într-o pungă de gunoi. Mai mult, au sustras şi o camere de supraveghere, pentru a evita identificarea lor. Francisco, bijutierul din Carmona a decedat, la scurt timp după jaf. Cei trei hoţi au fugit de la fața locului. 

 

Procurorul cere 33 de ani de închisoare pentru cei doi români

 

Doi dintre cei trei implicați au ajuns pe banca acuzaţilor iar cel deal treilea rămâne necunoscut. „M-am ocupat să fur bijuteriile, în timp ce colegul l-a încătuşat pe bijutierul”, spune unul dintre cei doi hoţi. Cel de-a doilea a mărturisit că era drogat şi că nu-şi „nu-mi amintesc dacă l-am lovit cu genunchiul în cap ". El a recunoscut că a consumat cocaină şi că îşi cere scuze familiei decedatului. Cei doi inculpaţi au dat vina pe cel de-al treilea hoţ, care a dispărut.

Procurorul cere 33 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cei doi români. Mai mult, cei doi nu vor avea voie să se apropie, timp de 35 de ani, la mai puțin de 1.000 de metri de soția și cele două fiice ale victimei. Procesul va continua săptămâna viitoare, cu mărturia martorilor citați, iar apoi juriul popular va emite verdictul final.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel