Spania. Român, recompensat cu o sumă de bani pentru returnarea unui telefon: „Nu m-am gândit niciodată să-l păstrez”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
david_florin_popa
david_florin_popa

Un român, fără adăpost, a fost recompensat cu 300 de euro pentru returnarea unui telefon pierdut. Românul, David Florin Popa, a reușit, aşa cum spune, să-şi „plătească datoriile şi să invite un prieten la masă”.

 

David Florin Popa este cerşetor în Zamora. Sărută moneda primită și o pune deoparte, apoi își pune mâna la inimă, își pleacă capul: „Mulțumesc, mulțumesc”. În acea zi, românul avea cinci euro și nu știa dacă să-i cheltuiască pe mâncare sau nu. În cele din urmă, a decis să meargă la supermarketul de lângă Colegio del Amor de Dios.

„Ploua și erau bălți mari. Lângă semafor, am văzut ceva care se reflecta în baltă. L-am luat şi l-am uscat. Nu m-am gândit niciodată să-l păstrez. Mă așteptam ca cineva să sune. Am ajuns să regret că l-am ridicat. Ar putea crede că l-am furat", povesteşte românul, pentru ziarul La Opinion.

Apoi, când a ajuns să plătească mâncarea la supermarket, a sunat mobilul, deşi se gândea că nimeni nu va suna. Nu a răspuns în acel moment pentru că plătea și erau mulți oameni în jur. Românul a sunat înapoi și i-a spus proprietarului să vină să-şi ridice telefonul. 

 

„Mi s-a părut mult, exagerat și nemeritat...”

 

Bărbatul a venit cu fiica sa și i-a înmânat 300 de euro românului. „Mi s-a părut mult, exagerat și nemeritat. Banii au fost bineveniţi. Mi-am plătit datoriile: 25 de euro la un chioșc de unde luam mâncare. Unui prieten român, care nu lucrează, i-am dat 50 de euro. L-am căutat pe Miguel, un bărbat mai în vârstă, căruia i-am cumpărat mâncare într-un bar. Apoi, am mâncat împreună cu niște prieteni din Zamora”, mai spune românul.

Românul a sosit în Barselona în primăvara anului 2019.  „Am avut o slujbă bună, compania m-a iubit foarte mult”, dar viața s-a complicat pentru acest tânăr de 33 de ani, care a venit din Franța la Barcelona. Născut într-un sat românesc în 1986, într-o familie nevoiaşă, David a fost nevoit să muncească încă din copilărie ca păstor. A plecat în Franţa să lucreze la construcţii, apoi a ajuns în Barcelona, unde i-au fost furate actele. A lucrat în Guadalajara, în Huelva, Torrejón de Ardoz, Santoña, Santander.  Nu-i place să vorbească despre bani, ceea ce primește este suficient pentru a supraviețui. Locuieşte într-o clădire abandonată din La Candelaria.  Se trezește devreme, „Îmi place de el, aud păsările, le hrănesc”, scrie laopiniondezamora.es.

Românul fără adăpost a devenit vedeta oraşului după ce a returnat mobilul de ultimă generație pe care l-a găsit într-o baltă.  Recompensa de 300 de euro a fost binevenită: şi-a invitat prieteni la masă şi a întors datoriile. „Am făcut un lucru  normal”, a mai spus românul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel