Gogoși cu portocale, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

Gogoși cu portocale, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna
Gogoși cu portocale, pufoase și fragede. Acest desert triumfă întotdeauna

Gogoșile portocale sunt delicioase, în plus, aroma de portocale le oferă un gust rafinat. 

Acest desert triumfă întotdeauna la petreceri, mai ales de Crăciun sau de Paște. Această rețetă pe care ți-o oferim este foarte rapidă și ușor de preparat, un mic dejun sau o gustare fantastică pentru a însoți cu o cafea bună. La StiriDiaspora.ro vă învățăm cum să faceți gogoși portocale pufoase și fragede.

Graffe, gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect

 

Gogoși cu portocale pufoase și fragede - Ingrediente

 

- 2 portocale, suc și coaja

- 3 ouă L

- 700 de grame de făină (5 căni)

- 1 plic de drojdie

- 100 de mililitri de ulei ușor de măsline sau de floarea soarelui

- 130 de grame de zahăr

- 1 linguriță scorțișoară măcinată

- 100 de grame de zahăr pentru a acoperi gogoșile

- 1 pahar de ulei de floarea soarelui pentru prăjit.

Combinație de aur: Clătite de post din cartofi, gata în câteva minute. Sunt atât de bune

 

Gogoși cu portocale pufoase și fragede - Mod de preparare

 

Pentru a face rețeta de gogoși pufoase cu portocale, într-un bol adaugă ouăle și zahărul și amestecă. Nu trebuie să-l amesteci prea mult. Apoi adăugați uleiul și amestecați din nou.

Răzuiți coaja celor două portocale și extrageți sucul din ambele. Se adaugă în vasul cu ouăle și se amestecă.

Amestecați făina cu drojdia.

În bol mai adaugă făina puțin câte puțin și amestecă până când aluatul începe să se desprindă de pereții formei. Apoi, scoateți și continuați să frământați până când aluatul se desprinde de pe mâini. Lăsați aluatul să se odihnească aproximativ 30 de minute .

Sfat: cantitatea de făină poate varia, în funcție de umiditatea aluatului.

După 30 de minute, puneți o tigaie la foc mediu și formați bile. Dacă aluatul pentru gogoșile de casă se lipește, ar trebui să vă umeziți mâinile cu ulei de floarea soarelui.

Truc: lăsați bilele făcute pe masa de lucru.

Crullers, gogoși pufoase și rafinate. O delicatesă franceză care creează dependență. Le vei adora!

Când uleiul este fierbinte, dar nu excesiv, alegeți biluțele și cu degetele deschideți o gaură. Apoi, adăugați gogoșile pufoase din portocale în tigaie. Se rumenesc pe toate părțile, se fac și pe interior fără să se ardă.

Truc: ar trebui să adăugați loturi nu foarte mari în tigaie, deoarece gogoșile cresc destul de mult.

Cand sunt aurii, scoatem gogoșile cu portocale și le așezăm pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a elibera excesul de ulei. Ar trebui să aveți și o altă farfurie cu zahăr și scorțișoară, acoperiți-le fierbinți.

Când sunt gata, puneți-le pe un platou de servire. Trebuie să știi că aceste cantități îți ajung cam pentru 35 de gogoși în funcție de mărime, așa că dacă nu vrei să le faci pe toate, ține jumătate din aluat la frigider acoperit cu folie de plastic pentru aproximativ 2-3 zile.

Dacă nu doriți să faceți aceste gogoși din portocale în tigaie, le puteți găti și la cuptor. 

Poftă bună!

Renunță la pâinea din comerț! Scones, cele mai savuroase chifle britanice. Ușor de preparat, iar gustul e peste așteptări

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy