Graffe, gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Graffe - gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect. FOTO: captură YouTube @Lorenzo in cucina
Graffe - gogoși italienești din cartofi. Rețeta care te va face să te lingi pe degete. Gustul e perfect. FOTO: captură YouTube @Lorenzo in cucina

Graffe, aceste gogoși sunt tipice carnavalelor din orașul Napoli din Italia deși pot fi găsite pe tot parcursul anului. Aluatul acestor gogoși este făcut cu cartofi gătiți, deci au o aromă specială.

Cel mai bine este să le consumați când sunt proaspăt făcute, pentru că în timp își pierde frăgezimea. Ideal ar fi, dacă nu o să le consumăm pe toate, să le congelăm.

Urechi de carnaval, pufoase și delicioase. O rețetă simplă și rapidă de care se va îndrăgosti toată familia

Merită făcută acasă această rețetă de gogoși napolitane, așa că aici, la StiriDiaspora.ro, găsiți această rețetă deosebită.

 

Graffe, gogoși italienești din cartofi - Ingrediente

 

- 200 de grame de cartofi

- 200 de mililitri de lapte integral

- 15 grame de drojdie proaspătă de panificație

- 500 de grame de făină

- 2 praf de sare

- 2 ouă medii

- 1 plic de zahăr vanilat

- 50 de grame de unt moale

- 1 strop de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

- 50 de grame de zahăr pudră.

Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

 

Graffe, gogoși italienești din cartofi - Mod de preparare

 

Spălați cartofii și gătiți în multă apă până se înmoaie, aproximativ 30 de minute. După ce au fiert, lasă-i să se răcească și curăță-i cu grijă pentru a nu te arde. Cu ajutorul unei furculițe sau a unei prese, sfărâmă cartofii pentru a-i transforma într-un piure.

Încingem laptele lăsându-l călduț și sfărâmăm în el drojdia.

Într-un castron mare adăugăm făina, sarea, piureul de cartofi călduț, laptele cu drojdia, ouăle, zahărul vanilat, zahărul și untul tăiat bucățele mici. Frământați cu mâinile sau cu un mixer cu cârligul pentru aluat. Dacă vedem că aluatul este excesiv de lipicios mai adăugăm făina. Aluatul pentru gogoșile napolitane ar trebui să fie puțin lipicios în mâini. Dacă o facem cu mixerul, cea mai mare parte din aluat trebuie să se desprindă de pereții bolului.

Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși

Formăm o bilă cu aluatul, acoperim cu o cârpă și lăsăm aluatul să crească aproximativ o oră sau până își dublează volumul.

După acest timp, înfăinăm o suprafață de lucru. Puneți aluatul pe el și formăm bile de aluat de aproximativ 50 g fiecare. Aplatizăm fiecare bilă și facem o gaură în centru pentru a-i da formă. Se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, separând fiecare bucată una de alta pentru a nu se lipi. Acoperiți cu o cârpă și lăsați din nou să stea timp de 1 oră într-un loc cald.

Se încălzește mult ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare și, odată fierbinte, se prăjește fiecare gogoașă separat una de alta. Este mai bine să nu puneți multe în același timp pentru a se găti mai bine. Se rumenesc ușor pe o parte, se răstoarnă și se rumenesc pe cealaltă parte. 

Scoateți gogoșile italiene de pe foc și puneți-le pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Se presară cu zahăr pudră și se servește imediat.

Gogoșile napolitane proaspăt făcute sunt delicioase! Poftă bună!

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel