Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO capturi video YOUTUBE @Cocina Para Todos
Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO capturi video YOUTUBE @Cocina Para Todos

Florile de carnaval, cunoscute și sub denumirea de flori prăjite sunt florile din Săptămâna Mare care se fac în mod tradițional în La Mancha din Spania. Sunt un dulce tradițional foarte crocant, ceea ce îi conferă aroma sa delicioasă caracteristică. 

Aceste flori prăjite crocante de carnaval din La Mancha sunt larg răspândite în toată Castilla La Mancha, deși se presupune că originea lor reală provine din Campo de Calatrava. Deși sunt de obicei făcute pentru carnaval, sunt foarte tipice și de Paște și în zilele reci, însoțite de o ciocolată caldă bună. Ai nevoie doar de o formă de inox tip floare pentru a le face și de câteva ingrediente pe care sigur le ai în casă. Poți face și tu acest dulce tipic din La Mancha la tine acasă.

Citește și Chifle cu brânză, incomparabil de pufoase. Așa ceva nu se refuză! Se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

Dacă ai totul pregătit, la StiriDiaspora.ro îți spunem cum să faci flori prăjite de carnaval sau de Paște la tine acasă.

 

Flori prăjite - Ingrediente

 

- 2 ouă

- 1 lingură de zahăr

- 3 linguri de ulei de măsline

- 200 de mililitri de lapte

- 225 de grame de făină

- 1 praf de sare

- 1 litru de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

- 75 de grame de zahăr pentru decor

- 1 lingură de scorțișoară pudră

 

Flori prăjite - Mod de preparare

 

Spargeți ouăle într-un castron nu foarte mare. Se pune lingura de zahăr și se amestecă bine. Se adaugă uleiul de măsline și laptele și se amestecă totul până se încorporează. Florile prăjite se fac cu acest tip de ulei, dar dacă nu ai în casă, poți folosi și ulei de floarea soarelui.

Vezi și Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor

Adăugați praful de sare și făina și amestecați până scăpați de cocoloașe. Ar trebui să fie un aluat ușor, mai degrabă lichid. Se lasă să se odihneasca aproximativ zece minute la frigider.

Se încălzește un litru de ulei de floarea soarelui într-o cratiță mică, mai înaltă. Puneți forma de inox tip floare în uleiul de floarea soarelui să se încălzească.

2. -imagine fara descriere- (flori-prajite-crocante--ingredientele-putine-si-gustoase--secretul-celui-mai-bun-desert--sunt-mereu-o-senzatie-cand-vin-musafirii-2.jpg)

Când uleiul este foarte fierbinte, scoatem forma de inox tip floare și o punem în aluat.

3. -imagine fara descriere- (flori-prajite-crocante--ingredientele-putine-si-gustoase--secretul-celui-mai-bun-desert--sunt-mereu-o-senzatie-cand-vin-musafirii-3.jpg)

Puneti forma de inox cu aluatul în uleiul încins pentru a obține florile prăjite. Trebuie să ții tot timpul forma de inox pentru a preveni să cadă pe fundul tigăii. Dacă uleiul se ridică mult prin spumă, ridică puțin forma.

4. -imagine fara descriere- (flori-prajite-crocante--ingredientele-putine-si-gustoase--secretul-celui-mai-bun-desert--sunt-mereu-o-senzatie-cand-vin-musafirii-4.jpg)

Scoateți floarea când devine aurie și puneți-o pe o farfurie cu hârtie absorbantă. Dacă floarea nu s-a desprins singură în ulei, scoateți-o pe farfurie trecând ușor vârful cuțitului pe marginile formei de flori prăjite până se desprinde.

Se amestecă zahărul cu scorțișoara măcinată și se trec florile prăjite prin amestec cât sunt încă fierbinți.

5. -imagine fara descriere- (flori-prajite-crocante--ingredientele-putine-si-gustoase--secretul-celui-mai-bun-desert--sunt-mereu-o-senzatie-cand-vin-musafirii-5.jpg)

Scoatem cu o lingură cu fantă resturile de aluat rămase în ulei pentru ca florile crocante prăjite să fie bine făcute. Când îți rămâne mai puțin aluat, schimbă-l într-un vas mai mic pentru ca forma de inox de floare să fie bine impregnată, pentru că pe măsură ce ai mai puțină cantitate, florile prăjite vor ieși mai mici.

Gata rețeta! Consumă florile prăjite de preferință în aceeași zi, pentru că a doua zi au tendința să-și piardă atingerea crocantă.

 

Idei pentru servirea florilor prăjite

 

Odată ce florile tale crocante prăjite sunt gata, poți să le lași așa cum sunt, cu zahăr și scorțișoară deasupra, sau să faci un pas mai departe și să-i dai o notă creativă pentru a-i spori aroma și prezentarea.

Încearcă și Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși

Este adevărat că aceasta este rețeta tradițională de flori prăjite, dar poți oricând să inovezi și să prezinți un dulce puțin diferit. De exemplu, le poți însoți cu frișcă sau bezea de casa, cu înghețată de vanilie sau ciocolată topită deasupra. Îndrăznește să încerci aceste opțiuni!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel