Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor
Gogoși pufoase de casă, cea mai bună rețetă. Distracție pe cinste la frământarea lor

Gogoși pufoase de casă sunt un răsfăț pentru cei mici și pentru cei mari! Avem posibilitatea să le pregătim singuri și să ne bucurăm de ele cu un prieten bun sau cu o cafea.

Gogoșile sunt cele mai bune, sunt delicioase (cu atât mai mult cu un topping de ciocolată ... sau umplute!), sunt distractive de mâncat datorită formei rotunde. Mai ai nevoie de o altă scuză pentru a îndrăzni să le pregătiți?

Vă promitem că, cu această rețetă, pe lângă faptul că vă veți bucura de rezultatul final delicios, vă veți distra frământând!

Ingrediente:

600 de grame de făină 0000

150 de grame de amidon de porumb

100 de grame de zahăr

25 de grame de drojdie proaspătă

1 vârf de sare

coaja de lămâie

125 ml lapte

1 linguriță extract de vanilie

1 ou

150 de grame de unt

ciocolată pentru glazură

 

Gogoși pufoase de casă - Mod de preparare

 

În primul rând, scoateți drojdia și amestecați-o cu jumătate din lapte, 25 de grame de zahăr și 150 de grame de făină. Lăsați să stea 30 de minute. Apoi amestecați făina cernută anterior și amidonul de porumb cu restul de zahăr, un praf de sare, esența de vanilie, oul, restul de lapte și coaja de lămâie.

Cu mâinile foarte curate, încorporează toate ingredientele, frământând până la obținerea unui aluat omogen, moale și neted. Odată ce s-a format un aluat, adăugați untul la temperatura camerei și continuați să frământați până când totul este integrat.

Acoperiți apoi aluatul și lăsați-l să se odihnească până își dublează volumul.

După acest timp, tăiați chifle de câte 35 până la 40 de grame fiecare. Faceți o gaură în centru pentru fiecare. Aranjați-le pe o farfurie ușor unsă și lăsați-le să crească până își dublează volumul. Puteți găti gogoșile într-un cuptor moderat la 180 ° C timp de 20 până la 30 de minute, în funcție de dimensiune sau dacă doriți le puteți face prăjite.

Dacă optați pentru prăjire, nu uitați să luați cu atenție gogoșile și să le așezați pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de grăsime. Pentru acoperire, puteți folosi zahăr obișnuit, zahăr pudră sau topiți ciocolata într-un vas și puteți decora cu stropi deasupra.

Inteligent! Acum cerul este limita. Le poți însoți cu o cafea cu lapte, încercați toppinguri noi sau umpleți-le cu ce vă trece prin cap. Poftă bună!

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel