Urechi de carnaval, pufoase și delicioase. O rețetă simplă și rapidă de care se va îndrăgosti toată familia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Urechi de carnaval, pufoase și delicioase. O rețetă simplă și rapidă de care se va îndrăgosti toată familia. FOTO: captură video YouTube @ Saboreando la cocina con Yessica Guerra
Urechi de carnaval, pufoase și delicioase. O rețetă simplă și rapidă de care se va îndrăgosti toată familia. FOTO: captură video YouTube @ Saboreando la cocina con Yessica Guerra

Urechile de carnaval sunt un dulce tradițional din Galicia și León, Spania. Este o rețetă foarte simplă și rapid de făcut, în plus, sunt delicioase și crocante.

Un lucrul tipic la acest dulce este că trebuie să fie modelat astfel încât să arate ca urechile de porc, așa că trebuie să fii puțin priceput pentru a le face cât mai asemănătoare. Pe de altă parte, pentru a le face bogate și crocante, aluatul trebuie făcut foarte subțire.

Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

 

Urechi de carnaval - Ingrediente

 

- 250 de grame de făină

- 50 de mililitri de anason

- 1 ou

- 50 de grame de unt

- 80 de grame de zahăr pudră

- 100 de mililitri de apă caldă

- coaja de la o portocală

- coaja de la o lămâie

- 1 praf de sare

- 3 lingurițe de zahăr pudră

- 1 pahar de ulei pentru prăjit.

Popcorn de casă cu brânză, o gustare fantastică, bogată și crocantă. Rețeta este foarte ușoară, nu o ratați!

 

Urechi de carnaval - Mod de preparare

 

Pentru a face rețeta de urechi de carnaval pufoase, puneți mai întâi apă călduță într-un bol și adăugați următoarele ingrediente: unt topit, un praf de sare, anason, ou, zahăr și coajă de lămâie și coaja de portocală. Bateți toate ingredientele până se integrează bine.

Adăugăm făina și amestecăm puțin câte puțin. Se frământă până se obține un aluat care se desprinde bine și este manevrabil. Apoi, acoperiți aluatul și lăsați-l să se odihnească timp de 1 oră.

Luați bucăți de aluat și întindeți-l cu sucitorul până devine foarte subțire. Și, dacă aluatul se lipește de sucitor, ungeți-l cu puțin ulei pentru a se descurca mai bine.

Când aluatul este deja întins, tăiați-l în bucăți mari. De asemenea, puteți face porții mai mici și puteți face bucăți individuale.

A cucerit milioane de gospodine: Semlor, super chifle suedeze. Răsfață-ți familia cu un desert delicios ales pe sprânceană

Încinge o tigaie cu ulei din belșug la foc mediu, fii atent și nu da focul prea tare, altfel urechile de carnaval se vor arde imediat. În continuare adăugați o fâșie de aluat în tigaie și pentru a-i da forma de ureche, cu o scobitoare în centrul lateral trebuie să o mișcați puțin în timp ce prăjiți. Lasă-le câteva minute până vezi că sunt aurii. Pregătește toate urechile astfel.

Scoateți-le și puneți-le pe o farfurie cu hârtie de bucătărie absorbantă pentru a absorbi excesul de ulei.

Așezați-le pe un platou și stropiți-le cu mult zahăr pudră. Sunt gata de mâncat! 

 

Urechi de carnaval

 

După cum am menționat deja în rețetă, urechile de carnaval își au originea în Galicia și León. În toți acești ani au devenit populare și cunoscute în toată Spania, atât de mult încât este obișnuit să le faci pentru Sărbători.

Această rețetă capătă diferite denumiri în funcție de zonă: urechi, urechi de carnaval, urechi de carnaval leonez, urechi de carnaval din Galicia, printre altele.

Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat

În plus, există și diferite versiuni, de aceea dacă nu doriți să le faceți în tigaie, puteți găti niște urechi de carnaval delicioase la cuptor, trebuie doar să le puneți în cuptor, dar trebuie să țineți cont că se vor găti foarte repede, așa că fiți cu ochii pe cuptor în orice moment.

De asemenea, ar trebui să știți că urechile de carnaval cu vin alb sunt rafinate, adaugă o notă suplimentară.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel