Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat
Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat

Fritulele sunt bile care se fac dintr-un aluat din făină, ouă și lapte, care se umflă la prăjit și de aceea se numesc „gogoși de vânt”. Acest dulce este foarte simplu de preparat, deoarece ingredientele sale sunt de bază și sunt de obicei în fiecare bucătărie.

Astăzi vă propunem rețeta de „gogoși de vânt” cu anason, deoarece în multe regiuni spaniole este foarte tipic să le aromatizați cu acest lichior. Însă, puteți renunța la el întrucât ies delicioase și fără anason.

Citește și Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

 

Fritule sau „gogoși de vânt” - Ingrediente:

 

- 100 de mililitri de apă

- 150 mililitri de lapte

- 50 de grame de unt

- 150 de grame de făină

- 2 ouă

- 1 lingură drojdie

- 1 praf de sare

- 2 linguri de anason (opțional)

- 2 pahare de ulei de floarea soarelui

- 50 de grame de zahăr (pentru decor).

Vezi și Chifle cu brânză, incomparabil de pufoase. Așa ceva nu se refuză! Se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

 

Fritule sau „gogoși de vânt” - Mod de preparare

 

Mai întâi încorporați într-o cratiță laptele, apa, untul și anasonul. Se amestecă până când amestecul ajunge la punctul de fierbere.

Adăugați făina dintr-o dată împreună cu drojdia și sarea. Ajută-te cu o lingură de lemn să amesteci până când aluatul se desprinde de pereții cratiței.

Scoateți cratita de pe foc și lăsați-o să stea aproximativ 10 minute. Adăugăm ouăle unul câte unul și amestecăm energic aluatul. Procesul va dura câteva minute până când toate ingredientele sunt bine integrate. 

Pentru a obține fritule pufoase, nu ar trebui să aveți un aluat prea ușor. Prin urmare, dacă este necesar, puteți adăuga încă un ou.

Încinge un strop bun de ulei într-o cratiță sau tigaie. Formați biluțele cu ajutorul a două linguri. Pentru a determina mărimea, ține cont de faptul că idealul este că pot fi consumate dintr-o bucată.

Când uleiul este foarte fierbinte, prăjiți fritulele de casă, având grijă să se gătească bine pe ambele părți.

După ce sunt aurii, scoateți-le și îndepărtați excesul de ulei cu ajutorul hârtiei absorbante. Apoi, încă fierbinți, treceți-le prin zahăr alb.

Și acum ai gata „gogoșile de vânt”! Serviți-le când s-au răcit ușor și bucurați-vă de aroma lor. 

Încearcă și Beignets, gogoși franțuzești pufoase și aromate. Probabil cea mai bună rețetă de gogoși

 

Fritule sau „gogoși de vânt” - idei pentru servire

 

Deși rețeta tradițională de „gogoși de vânt” nu necesită acompaniamente sau decor, există multiple variante care ne permit să pregătim acest desert, consumat în mod special de Paște în Spania, în multe feluri. De exemplu, le puteți umple sau acoperi cu ciocolată topită sau cremă de patiserie.

De asemenea, vă recomandăm să le umpleți cu frișcă sau cremă de cafea. Vor fi delicioase!

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel