Gogoși cu portocale, fragede și pufoase. Sunt ușor de făcut și rezistă câteva zile în stare perfectă. Încearcă chiar azi această rețetă simplă!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Gogoși cu portocale, fragede și pufoase. Sunt ușor de făcut și rezistă câteva zile în stare perfectă. Încearcă chiar azi această rețetă simplă! FOTO: captură video YouTube @miel house
Gogoși cu portocale, fragede și pufoase. Sunt ușor de făcut și rezistă câteva zile în stare perfectă. Încearcă chiar azi această rețetă simplă! FOTO: captură video YouTube @miel house

Gogoșile sunt dulciuri prăjite foarte răspândite în bucătăria mediteraneană. Deși cele mai cunoscute sunt cele simple, astăzi vă prezentăm o rețetă de gogoși care includ fructe și legume precum dovleac, morcovi și, de asemenea, portocale.

Cu această ocazie, vrem să vă împărtășim o rețetă fantastică de gogoși din portocale, ușor de făcut și care rezistă câteva zile în stare perfectă, fragede și pufoase. Sunt fantastice pentru acest sezon și ne permit să servim gogoșile diferit decât de obicei.

Cheesecake cremos cu cafea, la microunde. Mai bun decât în orice cofetărie! Desert perfect, gata imediat, fără cuptor

Citiți mai departe și aflați cum să faceți gogoși pufoase cu portocale.

 

Ingrediente pentru a face gogoși cu portocale

 

- 1 portocală medie

- 3 ouă

- 1 iaurt natural

- 1 lingură de ulei de măsline

- 1 linguriță de zahăr

- 200 de grame de făină de grâu

- 1 plic praf de copt (16 g)

- 1 praf de sare

- 800 de mililitri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

- 5 linguri de zahăr pentru acoperire.

Gougeres, chiftele franțuzești din brânză, fără prăjire. Încearcă această rețetă si vei renunța la cele clasice

 

Cum se prepară gogoșile cu portocale

 

Se spală foarte bine portocala, se usucă și se toacă cu coaja inclusă. Pune în paharul blenderului și mixează până obții un piure fin.

Pune portocala zdrobită într-un castron mare, adaugă cele trei ouă, zahărul, iaurtul natural și lingura de ulei de măsline și bate cu telul manual.

Se amestecă făina cu praful de copt și un praf de sare. Cerneți acest amestec direct peste aluatul de gogoși cu portocale și amestecați bine cu o spatulă.

Pune uleiul de floarea soarelui într-o oală mare și încinge-l la foc iute. Când uleiul este fierbinte, adăugați lingurițe mici de aluat pentru a prăji gogoșile din portocale. Aluatul se va umfla și se va ridica la suprafață. De multe ori se vor răsturna singure, dar totuși, când vedeți că gogoșile se rumenesc pe o parte, întoarceți-le astfel încât să se rumenească uniform pe cealaltă parte. De obicei, nu durează mult până se rumenesc.

Scoateți gogoșile pe o farfurie cu hârtie absorbantă. Când sunt calde, ungeți fiecare gogoașă cu puțin zahăr.

Sfat: puteți amesteca zahărul cu puțină scorțișoară pentru a-i oferi un plus de savoare.

Iar gogoșile cu portocalie sunt gata de servit! A doua zi vor fi tot la fel de delicioase, dacă vor rămâne, pentru că sunt atât de bune încât le va fi greu să rămână. Acum că știți cum sunt se fac gogoșile cu portocale și iaurt, vă încurajez să continuați să încercați și să faceți această rețetă cu mere.

Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!

 

Gogoși din portocale cu iaurt - Idei pentru a le servi

 

Deși cel mai tradițional mod de a servi gogoșile cu iaurt și portocale este cu zahăr, așa cum am văzut deja, adevărul este că pot fi perfect decorate cu alte toppinguri.

La fel, le puteți umple cu cremă de patiserie dacă doriți. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să pregătiți crema, să o puneți într-o pungă de patiserie, să faceți o mică gaură în gogoși și să o umpleți acolo. 

Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii! Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie

Poftă bună!

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt          
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g          
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G          

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel