Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!
Rosquillas, gogoși pufoase spaniole. Rețeta simplă cu ingredientele pe care le aveți deja în casă. Așa bune n-ai mai mâncat!

Te întrebi cum se fac rosquillas, gogoșile tipic spaniole? Ei bine, gogoșile acestea au o ușoară aromă de lămâie și dacă le țineți bine, a doua zi vor fi tot la fel de delicioase ca cele proaspăt făcute.

Dacă vreți să știți să faceți rosquillas într-un mod ușor și simplu cu ingrediente din casă, continuați să citiți. Să gătim!

Tort super pufos din doar trei ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie. Prepară această rețetă veche din Italia și te vei linge pe degete

 

Rosquillas - Ingrediente

 

- 100 de mililitri de ulei de măsline

- 1 lămâie mare

- 2 ouă M

- 100 de grame de zahăr (½ cană)

- 1 praf de sare

- 100 de mililitri de lapte

- 450 de grame de făină

- 1 lingură drojdie chimică

- 500 de mililitri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit

- 100 de grame de zahăr pudră pentru decor.

Pâine de porumb, fără făină. Trucuri pentru a-ți ieși foarte pufoasă! O să o gătești chiar azi

 

Cum se prepară Rosquillas 

 

Pentru a pregăti rosquillas, trebuie mai întâi să aromatizați uleiul de măsline. Trebuie doar să răzuiți jumătate de lămâie și să tăiați cealaltă jumătate de lămâie fâșii. Pentru a obține fâșiile fără partea albă, tăiați-le cu un curățător de legume. Apoi puneți uleiul de măsline cu fâșiile de lămâie într-o cratiță, rezervați partea rasă pentru mai târziu. Puneți cratița cu uleiul și fâșiile de lămâie pe foc și lăsați coaja de lămâie să se prăjească. Va dura foarte puțin pentru a o face. Luați de pe foc și lăsați uleiul de măsline aromat să se răcească complet.

Odată ce uleiul este rece, spargeți ouăle într-un bol împreună cu cele 100 de grame de zahăr și un praf de sare. Bateți bine cu telul până când amestecul face spumă.

Apoi adăugați laptele, uleiul de măsline rece și fără coaja de lămâie. Încorporați și coaja de lămâie răzuită pe care o aveați rezervată. Amestecați totul bine cu niște tije.

Se amestecă drojdia chimică cu făina și se cerne peste amestecul de ouă, ulei și lapte. Se amestecă în același timp cu o lingură de lemn pentru a termina cu mâinile înfăinate.

Truc: nu adăugați toată făina deodată, adăugați puțin câte puțin până obțineți un aluat lipicios, dar nu excesiv.

Acoperiți aluatul pentru gogoși cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de 30 de minute. În acest timp, aluatul va deveni mult mai ușor de gestionat și mai puțin lipicios.

După timpul de odihnă al aluatului punem uleiul de floarea soarelui la încins într-o cratiță pe foc. Apoi, ungeți mâinile cu puțin ulei, luați o porție de aluat de dimensiunea puțin mai mică decât o nucă, formați o buclă cu mâinile și uniți cele două capete pentru a forma gogoșa.

Puneți gogoșile în uleiul încins, dar nu puneți prea multe în același timp pentru ca acestea să fie bine făcute și să aibă loc să crească. În primul rând, gogoașa va rămâne pe fundul cratiței, iar la scurt timp după ce se va ridica la suprafață, se mai lasă puțin să se prăjească și se întoarce cu niste clești de bucătărie. Lăsați-le să se rumenească pe ambele părți.

Scoateți gogoșile pe o farfurie cu hârtie absorbantă.

Pe măsură ce scoateți gogoșile, fără să așteptați prea mult, treceți-le prin zahăr pudră pentru a le îmbrăca bine. În cazul în care gogoșile se vor răci, zahărul nu se va mai lipi atât de bine, așa că va trebui să fiți rapid când prăjiți și acoperiți cu zahăr.

Lăsați gogoșile pufoase să se răcească și serviți pentru a le savura proaspăt făcute. Dacă vă rămân pentru a doua zi, păstrați-le într-o cutie ermetică pentru a le menține moi.

Prăjitură din spumă de lămâie. Pufoasă și umedă, cu o aromă delicioasă. Se topește în gură!

Poftă bună!

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel