Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii! Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie

Loredana Iriciuc / 25 ian 2023, 19:14
Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii. Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie! FOTO: captură video YouTube @Dastarkhan - kazakh cuisine
Baursak, bucăți de aluat prăjite. Gogoșile acestea sunt bijuterii. Se fac imediat din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie! FOTO: captură video YouTube @Dastarkhan - kazakh cuisine

Baursak este un fel de mâncare tradițional din bucătăria kazahă (n.r. - în principal de carne și făină), precum și din bucătăria bașkiră (n.r. - renumită pentru produse de patiserie delicioase), tătară și din alte bucătării asiatice. 

Rețeta de baursak este simplă, acestea fiind bucăți de aluat prăjite. De regulă, baursak-urile sunt făcute din aluat nedospit sau cu drojdie, dar există și baursak-uri a căror rețetă sugerează să se facă din aluat cu brânză.

Gogoși cu unt, rețeta argentiniană. Se fac imediat, mănânci și mai vrei! O rețetă de aur

 

Baursak - Ingrediente pentru 12 porții

 

- făină - 1 kilogram

- ouă - 10 bucăți

- lapte - 130-140 de mililitri

- zahăr - 35-40 de grame

- unt - 30 de grame

- drojdie - 5 grame

- sare - 15 grame

- ulei vegetal - 300-350 de mililitri

- zahăr pudră (opțional) - 1-2 linguri.

Kreppel, varianta germană a minciunelelor românești. O rețetă prin care să-ți uimești toți oaspeții

 

Cum să gătești baursak

 


Mai întâi trebuie să pregătiți ingredientele. 

Topiți untul într-o baie de apă și răciți puțin.

Spargeți ouăle într-un bol, turnați laptele, adăugați untul topit, zahărul, sare și puțină drojdie, deși drojdia nu se pune adesea deloc. Se amestecă bine până se dizolvă complet zahărul, sarea și drojdia.

Se adaugă apoi făina cernută și se frământă aluatul. Ar trebui să fie mai moale decât aluatul de tăiței de casă.

Luați aluatul în bucăți de 100-150 de grame (tăiați o porție din aluat în 16 bucăți). Rulați-i în cârnați subțiri, de aproximativ 1-1,5 centimetri grosime. Tăiați în bucăți de mărimea unei alune de pădure.

Se toarnă ulei vegetal într-o oală și se încălzește.

Scufundați bucățile în uleiul care fierbe.

Amestecând, prăjiți până se rumenește (2-3 minute) la foc mare.

Scurgeți baursak-ul finit într-o strecurătoare sau puneți pe un prosop de hârtie. Lăsați grăsimea să se scurgă.

Baursak se servește rece, cu ceai.

Baursak poate fi stropit cu zahăr pudră. Se poate mânca și cu lapte.

Baursak este și o gustare delicioasă de luat pe drum.

Poftă bună!

„Oasele bunicii”, altfel de gogoși delicioase și rafinate. Încearcă-le chiar astăzi! Notează rețeta

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt        
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g        
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G        

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0