Germania. Un cuplu de români a paralizat traficul feroviar: „Această infracțiune este în expansiune!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Un cuplu de români a paralizat traficul feroviar „Această infracțiune este în expansiune!”
Germania. Un cuplu de români a paralizat traficul feroviar „Această infracțiune este în expansiune!”

Un cuplu de români a fost arestat în Berlin, după ce au paralizat traficul feroviar. Cei doi încărcau cabluri de cupru într-o mașină când au fost prinși de poliția federală din Germania. 

Deutsche Bahn (n.r. - cea mai mare societate feroviară de transporturi, logistică și tehnica rețelelor din Germania) a avut o întârziere de peste 1.800 de ore anul trecut – conform propriilor declarații, doar din cauza furtului de cablu. De cele mai multe ori, autorii scapă. Dar acum, un român și o româncă sunt în arest. Cuplul a furat în jur de 50 de metri de cablu de cupru de pe un șantier de construcții Bahn AG din Karow, cartierul berlinez Pankow, duminică dimineață.

În jurul orei locale 04:30, anchetatori civili de la poliția federală se aflau în zonă când echipajul unui elicopter de poliție a luat cunoștință de cei doi hoți. Au furat aproximativ 50 de metri de cablu de cupru de pe un șantier de cale ferată de pe șine, au scos izolația și au încărcat cablurile într-o mașină. Ofițerii în civil i-au arestat pe cei doi. Aceștia au deschis o anchetă pentru un furt deosebit de grav. 

2. -imagine fara descriere- (germania--un-cuplu-de-romani-a-paralizat-traficul-feroviar-aceasta-infractiune-este-in-expansiune-2.jpg)

SURSA FOTO: pixabay.com

Muncitor român, accident de muncă la cules de sparanghel, în Germania: Călcat de un utilaj, după ce s-a întins puțin să se odihnească

 

Cuplul de români, cunoscut polițiștilor

 

Polițiștii federali au percheziționat apoi camera cuplului de români, care locuiește într-un cămin de pe Storkower Strasse din Prenzlauer Berg. Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, ofițerii au găsit alte dovezi, inclusiv mai multe telefoane mobile, tăietoare de șuruburi și cuțite de tăiere.

Românca, în vârstă de 28 de ani, și soțul ei, în vârstă de 33 de ani, sunt deja cunoscuți de poliție – dar nu din cauza furtului de cabluri, ci din cauza unor spargeri. Cei doi au fost aduși în fața unui magistrat care a dispus arestarea preventivă.

Anchetatorii civili se aflau la locul faptei din Karow, deoarece furturile de cabluri au avut loc în mod repetat în zona liniei de cale ferată. Echipajul unui elicopter de poliție a descoperit doi hoți de cabluri în timpul unui zbor de supraveghere în septembrie anul trecut. Au furat aproximativ 60 de metri de cabluri de alimentare de pe un șantier și le-au încărcat în remorca lor pentru transport. Acești autori erau cunoscuți de poliție și pentru alte infracțiuni violente și împotriva proprietății.

Germania. Un român a reușit să stoarcă aproape 80.000 de euro de la clienții unui dealer auto, din doar trei mail-uri

 

Pază sporită

 

Furtul de cabluri este în plină expansiune. Prețul cuprului a crescut puternic în ultimii ani și aproape s-a dublat la peste 8.000 de euro pe tonă. Metalul este râvnit de hoți. Numărul de furturi fluctuează în funcție de prețul metalelor. În funcție de puritate, dealer-ul vinde cu până la 6,50 euro kilogramul.

3. -imagine fara descriere- (germania--un-cuplu-de-romani-a-paralizat-traficul-feroviar-aceasta-infractiune-este-in-expansiune-3.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

Prin urmare, Deutsche Bahn a anunțat luni că dorește să ia mai multe măsuri împotriva hoților de cabluri și metale neferoase cu personal suplimentar. Până în 2025 inclusiv, societatea dorește să angajeze 500 de agenți de securitate suplimentari și să-i trimită în punctele în care au avut loc un număr deosebit de mare de furturi.

Român de 69 de ani, arestat în Germania, după ce a încercat să lovească un polițist cu mașina. Agenții i-au confiscat și vehiculul

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel