Germania. Un român a reușit să stoarcă aproape 80.000 de euro de la clienții unui dealer auto, din doar trei mail-uri

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un dealer auto cu mai multe sucursale în districtul Recklinghausen ar fi fost păcălit de o bandă de escroci cu e-mailuri false. Sunt în joc daune de aproape 80.000 de euro. Suspecții sunt de naționalitate română.

E-mailuri manipulate, plăți deturnate: O serie de înșelăciuni care implică e-mailuri falsificate de la un dealer auto cu mai multe sedii în districtul Recklinghausen este obiectul unui dosar anchetat de Tribunalul Regional Bochum.

Acuzatul, un român (35 de ani) care a locuit ultima dată în Spania, a făcut o mărturisire la începutul procesului în fața Camerei a 6-a pentru infracțiuni comerciale.

Potrivit acuzării, în octombrie 2020, acuzatul și, se presupune, alți membri ai bandei ar fi reușit să acceseze corespondența electronică și fișierele de e-mail a doi vânzători de la două sucursale diferite ale reprezentanței auto din districtul Recklinghausen. De asemenea, au fost afectate: o reprezentanță auto din districtul Gütersloh și o companie de echipamente din regiunea Allgäu.

Germania. Un român a reușit să stoarcă aproape 80.000 de euro de la clienții unui dealer auto, din doar trei mail-uri

 

Imediat după vânzarea de mașini noi, acuzatul ar fi trimis un fel de "e-mail de phishing" clientului respectiv sub numele de identificare al vânzătorului de mașini și ar fi cerut în acesta ca prețul de achiziție convenit să fie transferat într-un cont bancar controlat de el.

Potrivit rechizitoriului, o femeie din Bochum a transferat 18.728 de euro, o femeie din Freiberg 21.980 de euro și un bărbat din Perleberg 33.607 euro.

Germania. Doi români, pagube de 95.000 de euro în casele oamenilor: „N-am mai putut să-mi întrețin soția și copiii”

 

În total, aproape 80.000 de euro ar fi ajuns în mâinile escrocilor. Clienții au devenit suspicioși și astfel, în parte, sumele au putut fi contabilizate înapoi.

Acuzatul se află în arest preventiv. Procesul va fi continuat. 

 

--------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel