Germania. Rebeca este dispărută de patru ani, fără urmă: Florian, singurul suspect, este liber: „Am spus de la început! Faceţi o mare greşeală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania. Rebeca este dispărută de patru ani fără urmă: Florian, singurul suspect, este liber: „Am spus de la început: faceţi o mare greşeală”
Germania. Rebeca este dispărută de patru ani fără urmă: Florian, singurul suspect, este liber: „Am spus de la început: faceţi o mare greşeală”

Rebeca R. din Neukölln, Germania, a dispărut în anul 2019. Tânăra de 15 ani a petrecut noaptea de 18 februarie 2019 în casa surorii mai mari și a cumnatului ei Florian R., în Berlin. De atunci nu a mai dat niciun semn de viață, iar poliția crede că Rebecca nu a părăsit în viață acea casă și, până în ziua de azi, cumnatul ei este singurul suspect.

Soarta fetei Neukölln continuă să preocupe publicul, iar circumstanțele misterioase ale dispariției ei sunt încă neclare. Cu toate acestea, încă lipsesc dovezi solide.

Studenta de atunci, în vârstă de 15 ani, din Neukölln, Germania, a dispărut pe 18 februarie 2019. Anchetatorii poliției din Berlin au petrecut săptămâni întregi căutând persoana dispărută în Berlin și Brandenburg cu mare efort, dar fără succes. Încă nu există nicio urmă a ei.

Tânăr român, păcălit după un anunț de angajare în Germania, găsit pe Internet: „A rămas pe drumuri și nu a mâncat nimic de ieri dimineață“

 

„Rebeca nu a părăsit în viață casa cumnatului”

 

Imediat după dispariția ei, cumnatul Rebecăi, Florian R., a devenit în centrul anchetelor de omucidere. O declarație a parchetului din 2020 nu s-a schimbat până în ziua de azi: „Continuăm să presupunem că Rebeca nu a părăsit în viață casa cumnatului. Putem exclude toate evenimentele alternative după anchetă. Nu există indicii de părăsire voluntară a mediului de acasă”.

Dar, în ciuda arestării sale, poliția nu a putut avea împotriva lui nicio dovadă care să reziste testului timpului și a fost eliberat. Familia Rebecăi încă mai crede că Florian R. este nevinovat.

Dosarul Rebecăi este încă deschis. Jurnaliștii mai multor publicații germane au readus în atenţia opiniei publice cazul și au făcut un nou apel către cei care deţin informaţii despre Rebeca să contacteze orice secție de poliție. 

3. -imagine fara descriere- (germania--rebeca-este-disparuta-de-patru-ani-fara-urma-florian--singurul-suspect--este-liber-am-spus-de-la-inceput-faceti-o-mare-greseala-2.jpg)

Într-un comunicat postat pe site pe 17 februarie 2023, Poliția din Berlin a anunțat că, în decursul celor patru ani, au fost primite peste 3.000 de ponturi, toate verificate de colegii de la Omoruri.

Polițiștii au enumerat articolele care au dispărut odată cu Rebeca. Un hanorac alb cu inscripția „Rap Monster” și o geantă mare, bej-roz, sunt încă un mister pentru poliție, în cazul dispărutei. Hainele fetei încă lipsesc, dar lipsesc și un rucsac roșu, pantofi sport marca Vans alb-negru și o pătură din lână magenta.

Bandă de români, condamnată în Germania: Zeci de conaționali, forțați să cerșească în două țări

 

Cronologia dispariției Rebecăi

 

Rebecca din districtul Britz din Neukölln a dispărut din casa surorii și cumnatului ei pe 18 februarie 2019 dimineața. Nu ajunge niciodată la școala ei. A dispărut și o pătură.

4. -imagine fara descriere- (germania--rebeca-este-disparuta-de-patru-ani-fara-urma-florian--singurul-suspect--este-liber-am-spus-de-la-inceput-faceti-o-mare-greseala-3.jpg)

Din 29 martie 2019, poliția din Berlin a căutat-o. Pe 3 septembrie 2019 a avut loc o nouă căutare într-o zonă de pădure lângă Kummersdorf, lângă Storkow.

Cumnatul suspect Florian R. era singur cu ea în casă la presupusa oră a săvârșirii faptei. Rezultă datele telefonului Rebecăi și datele routerului din casă. Detectivii de la omucideri cred că Rebeca a fost ucisă. Potrivit anchetatorilor, ea nu a părăsit în viață casa cumnatului ei.

În portbagajul mașinii folosite de soră și cumnat, polițiștii au găsit păr și fibre dintr-o pătură lipsă. După un test ADN, s-a dovedit că părul nu este al Rebecăi. Cumnatul Rebecăi, Florian R., în vârstă de 27 de ani, este arestat, dar inițial eliberat din lipsă de probe. După noi informații incriminatoare, el este din nou arestat și se află în arest pentru câteva săptămâni.

La 22 martie 2019, mandatul de arestare împotriva sa a fost ridicat.

Twingo roșu zmeură a cumnatului și a surorii Rebecăi este înregistrat printr-un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare pe 18 și 19 februarie pe Autobahn 12 între Berlin și Frankfurt (Oder). Doar cumnatul avea acces la mașină în acel moment.

5. -imagine fara descriere- (germania--rebeca-este-disparuta-de-patru-ani-fara-urma-florian--singurul-suspect--este-liber-am-spus-de-la-inceput-faceti-o-mare-greseala-4.jpg)

Comisia de crimă publică fotografii cu mașina și cu cumnatul, deși Florian R. este deja în arest. După ce Florian R. a fost eliberat, poliția din Berlin a retras aceste fotografii.

Cumnatul Rebecăi, Florian R., tace cu privire la acuzații. Părinții și surorile Rebecăi continuă să creadă că este nevinovat. Pentru ei a fost clar din start: Florian R. este nevinovat. „Am spus de la început: faceţi o mare greşeală”, spune Brigitte Reusch, despre momentul în care ginerele ei a fost arestat prima dată.

Ce s-a întâmplat cu Rebecca, dacă mai este sau nu în viață, nu a fost clarificat nici până în prezent.

Germania. Muncitor român, mort după un incendiu în locuința pe care o împărțea cu alți conaționali: Un român de 25 de ani, acuzat de crimă

 

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel