Bandă de români, condamnată în Germania: Zeci de conaționali, forțați să cerșească în două țări

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru membri ai unei bande de români au fost condamnați la mai mulți ani de închisoare de către Tribunalul Regional din Ingolstadt pentru constrângere la muncă forțată și exploatare a forței de muncă. 

În ultimii ani, aceștia au obligat conaționali să cerșească și apoi au colectat bani, în principal în Ingolstadt, dar și în Nürnberg și Austria. Cu toate acestea, două femei au scăpat cu sentințe cu suspendare pentru complicitate și participare minoră la infracțiune.

Aproape fiecare vizitator al centrului orașului i-a văzut în acțiune: bărbați și femei cerșind în liniște bani în fața supermarketurilor sau în zona pietonală, uneori chiar rătăcind prin centrul orașului, cerșind. Chiar și instituțiile puternic angajate din punct de vedere social avertizează să nu dea bani aici, deoarece există pericolul ca acești oameni să fie pur și simplu trimiși în față și exploatați de susținătorii infractorilor.

Bandă de români, condamnată în Germania: Zeci de conaționali, forțați să cerșească în două țări

 


Cazul a ajuns acum în fața Camerei pentru minori, prezidată de Gerhard Reicherl: Între 2017 și 2021, inculpații, conform propriei mărturisiri, au participat la exploatarea unor compatrioți nevoiași atrași în Germania, cu diferite grade de implicare și intensitate. Victimele au fost întotdeauna înșelate cu promisiuni de locuri de muncă și apoi obligate să cerșească - uneori chiar cu forța. Victimelor li se luau cărțile de identitate și telefoanele mobile.

Principalul inițiator al acestei munci forțate ar fi fost un român decedat între timp, iar fratele (40 de ani) și fiul (22 de ani) al acestuia se află acum în boxa acuzaților împreună cu partenerii lor (35 și 21 de ani). Întrucât tânăra avea doar 17 ani la momentul comiterii faptei, a fost sesizată camera pentru minor, potrivit donaukurier.de.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel