Tânăr român, păcălit după un anunț de angajare în Germania, găsit pe Internet: „A rămas pe drumuri și nu a mâncat nimic de ieri dimineață“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Dani Cek, unul dintre polițiștii cu cea mai mare vizibilitatea publică, a postat un mesaj pe care l-a primit recent și în care un tânăr îi cere ajutorul pentru a e întoarce în țară, din Germania, unde a ajuns pentru a lucra, lăsându-se furat de mirajul avantajelor unui loc de muncă găsit pe un site de anunțuri de pe Internet.

Tânărul Damian P. și-a dorit dintotdeauna să îmbrace uniforma de om al legii, dar pentru că nu a aut posibilitatea de a-și termina studiile, s-a văzut nevoit să lucreze și să-și încerce norocul peste hotare. Așa a ajuns în Germania, să lucreze într-un abator, unde i s-a primis plata săptămânală. Din păcate, după două săptămâni, nu ar fi primit niciun ban, iar ceea ce avea la el s-a terminat. 

Fiind într-o situație grea, băiatul i-a scris jandarmului Dani Cek, pe care îl urmărește pe rețelele de socializare, pentru a-i cere ajutor să se întoarcă acasă, iar acesta a încercat să îl ajute. 

Tânăr român, păcălit după un anunț de angajare în Germania, găsit pe Internet

 

„Un tânăr de 21 de ani îmi scrie în privat și îmi cere ajutorul. Acum două săptămâni a ajuns în Germania să muncească după ce a găsit un anunț pentru angajare pe Olx într-un abator. Deși ar fi trebuit să primească banii săptămânal pentru munca depusă, s-a trezit că totul este o mare țeapă și a rămas pe drumuri. Nu mai are niciun ban și-mi povestește că nu a mâncat nimic de ieri dimineață.

A reușit să-mi scrie mie pe pagină fiindcă a găsit o adresă de wi-fi. Roaming nu are pe telefon, nu poate suna și nu poate fi sunat. Dar vă poate răspunde la mesaje că are internet. Cu acordul lui voi lăsa profilul de Facebook în comentarii și adresa unde poate fi găsit. Tânărul vrea doar să ajungă înapoi acasă în România, în comuna Dumbrăvița din județul Timișoara. Momentan se află pe lângă orașul Lützenhardt de pe lângă Stuttgart. Cum poate fi ajutat?“, a postat Dani Cek pe pagina sa de Facebook.

„A rămas pe drumuri și nu a mâncat nimic de ieri dimineață“

 

La scurt timp după ce a postat anunțul, mai mulți oameni s-au oferit să îl ajute. Cei mai mulți au vrut să îi trimită bani, dar băiatul nu a acceptat, dorindu-și doar să fie sprijinit să ajungă acasă.

„Copilul nu este polițist, și-ar fi dorit să fie dar nu are Bac-ul luat. Asta este motivul pentru care are poze cu oameni in uniformă pe pagina lui sau poze editate cu fața lui în uniformă. Aveți conversația mea cu el de acum ceva vreme. Am postat pe pagina asta ca să-l ajutăm, nu ca să dau explicații pentru fiecare poză în parte.

Mulți i-au scris în privat ca să-i ofere bani și el nu a acceptat fiindcă eu i-am spus să procedeze așa. Cum altfel m-aș asigura că e un caz real și nu o țeapă ce îmi povestește el? E nevoie de cineva să ajungă la adresa lui și să verifice, să-i dea ceva de mâncare si sa-l pună la autocar înapoi spre casă. Sper că acum m-am făcut înțeles“, a mai scris polițistul din Brașov într-un răspuns la postarea sa.

Vezi și: Prețurile au luat-o razna în Germania. Erich Mocanu: "Cel mai ieftin produs alimentar și-a triplat prețul"

Din fericire, strigătul de ajutor al tânărului român a ajuns unde trebuie, iar mâine va ajunge acasă, în România.

„Am vorbit cu tânărul prin apel pe whatsapp și s-a rezolvat. Mâine la 12 se va întoarce în țară, va fi preluat de un domn de acolo. Mulțumesc tuturor pt implicare!“, a mai scris Dani Cek pe pagina sa de Facebook.

 

------------------------------------

Notă: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel