EXCLUSIV  Prețurile au luat-o razna în Germania. Erich Mocanu: "Cel mai ieftin produs alimentar și-a triplat prețul"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Prețurile au explodat în Germania
Prețurile au explodat în Germania

"Totul s-a scumpit în Germania", a spus Erich Mocanu, invitatul celei de-a doua ediții a emisiunii "Diaspora în Direct" moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan.  

Erich Mocanu, reprezentantul organizației AEBS, a fost invitatul ediției de miercuri, 15 februarie, a emisiunii "Diaspora în Direct". În cadrul discuției cu jurnalistul Bogdan Bolojan, Mocanu a vorbit și despre scumpirile din ultima vreme care au afectat "serios" și consumatorii din această țară.

"Totul s-a scumpit. De exemplu, un kw de curent până acum un an de zile costa în jur de 24-30 de cenți. De la mijlocul anului 2022 a crescut la minimum 60 de cenți. Deci avem o inflație de 100%. O inflație foarte mare. Alimentele s-au scumpit foarte mult. Un litru de ulei costa înainte 1,19 euro, iar acum sub 2 euro nu găsești. Drojdia, cel mai ieftin produs alimentar care a existat vreodată în Germania. Costa 9 cenți un pliculeț. Acum l-am văzut în magazin cu 29 de cenți. L-au triplat", a spus Erich Mocanu.

Inflația se simte din plin, în ciuda creșterii salariului

 

"Se simte din plin, în ciuda creșterii salariului. Salariul a fost crescut de la 9.50 euro/oră s-a făcut 12 euro/oră, în toate domeniile. Fac acum și un anunț în exclusivitate, pe acest canal: avem o decizie a Curții Federale în dreptul muncii din Germania care spune că și cei care lucrează în sistem minijob (job-ul la care încasezi 520 euro și nu plătești impozite sau asigurări medicale) trebuie să primească salariul minim pe oră valabil în domeniul în care lucrează", a mai spus reprezentantul AEBS, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora.

VIDEO

 

 

Tot mai mulți românii aleg Germania

 

Mulți români au ales să-și construiască o viață nouă în Germania, iar comunitatea românească este una dintre cele mai mari din această țară. Românii sunt apreciați pentru munca lor asiduă, onestitate și devotament, iar mulți dintre ei și-au făcut o carieră de succes în diverse domenii. În același timp, românii din Germania își păstrează legăturile cu țara de origine, prin participarea la evenimente culturale și comunitare organizate de asociațiile românești și prin păstrarea tradițiilor românești în cadrul familiilor lor.

Conform statisticilor oficiale, în prezent trăiesc în Germania aproximativ 700.000 de români, făcând din comunitatea românească una dintre cele mai mari din această țară. Numărul lor în realitate este mult mai mare.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel