Germania. Muncitor român, mort după un incendiu în locuința pe care o împărțea cu alți conaționali: Un român de 25 de ani, acuzat de crimă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În august 2022, a avut loc un incendiu în Marktstraße din Gammertingen. Potrivit martorilor, acuzatul, un român în vârstă de 25 de ani, care neagă că ar fi comis crima, avea probleme cu alcoolul. Și bărbatul care a murit în incendiu avea probleme cu alcoolul. 

De asemenea, luni, în instanță s-a aflat că românul de 55 de ani, cu câteva săptămâni înainte de a muri, aproape că a provocat el însuși un incendiu în casă.

Problemele cu alcoolul ale acuzatului, un alt incendiu și un incendiu abia prevenit au ținut ocupat tribunalul districtual din Hechingen în a doua zi a procesului împotriva unui român de 25 de ani.

Român de 25 de ani, acuzat de crimă în Germania

 

Bărbatul ar fi provocat un incendiu în Marktstraße din Gammertingen la 26 august anul trecut, în urma căruia un om a murit și alți trei au fost răniți. Acuzatul neagă fapta.

Luni, au depus mărturie locuitorii casei și fostul șef al inculpatului. Instanța a citat și foști colegi și colegi de apartament ai românului de 25 de ani. Pe lângă inculpați, românul de 55 de ani care a murit în incendiu ar fi avut și el probleme cu alcoolul.

Germania. Muncitor român, mort după un incendiu în locuința pe care o împărțea cu alți conaționali

 

Cu câteva săptămâni înainte de incendiul din Marktstraße, decedatul gătise în stare de ebrietate în ziua Gammertinger Stadtfest, potrivit unui martor care locuia tot în Marktstraße. Când martorul a venit acasă, a declarat în fața instanței, l-a găsit pe bărbatul de 55 de ani dormind în bucătărie, în timp ce parterul era deja plin de fum. Prin ventilație, martorul a reușit să limiteze fumul, iar pompierii nu au fost chemați.

"În ultima vreme băuse cam mult, iar vineri dimineață a venit beat la serviciu", a mai relatat angajatorul românului despre decedat. Dar acuzatul ar fi avut și el probleme cu alcoolul.

"A fost ok până în momentul în care s-a îmbătat", a spus patronul firmei de demolări. Inculpatul a avut două accidente în timp ce conducea în stare de ebrietate, a spus el. La o petrecere organizată de companie la începutul anului 2022, a avut loc un incendiu în toaletă. "Peretele era negru și hârtia ardea", a relatat fostul angajator al inculpatului. Încă nu este clar cine este responsabil pentru pagube.

"A fost ok până în momentul în care s-a îmbătat"

 

Martorii îl descriu pe acuzat ca fiind discret. Doi dintre bărbații care locuiau în Marktstraße în momentul incendiului și care au fost salvați de pompieri cu scări au primit fiecare câte o jachetă de la inculpat după aceea. Unul dintre martori a relatat că a avut impresia că inculpatul era beat în noaptea incendiului.

În fața instanței, cei doi locatari ai casei au descris seara incendiului. După muncă, cei patru rezidenți fumaseră și mâncaseră împreună în sufrageria de la parter. Unii dintre ei consumaseră și alcool. În jurul orei 22.00 și miezul nopții, cei doi martori s-au culcat. Sirenele l-au trezit pe primul martor. Cel de-al doilea martor a fost trezit de fum. "Nu puteam să respir și îmi ardeau ochii", a spus românul de 49 de ani.

"Nu puteam să respir și îmi ardeau ochii"

 

Un alt rezident nu a putut fi interogat. El nu mai este în comă, dar trăiește din nou în România. Acesta este motivul pentru care se folosește declarația sa scrisă. Potrivit fostului angajator al bărbatului și unui consătean, este greu de imaginat că tânărul de 25 de ani ar fi provocat incendiul. Cu toate acestea, martorii au declarat că era de notorietate faptul că ușa de intrare în casă era de obicei descuiată.

Procesul va continua pe 27 februarie. Rezultatele anchetei poliției nu au fost încă prezentate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel