Germania. Noi detalii în cazul dispariției Alexandrei, însărcinată în 8 luni: „Au apărut mesaje bizare trimise de pe telefon”. Iubitul româncei rupe tăcerea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Apar noi informații în cazul dispariției româncei, în vârstă de 39 de ani, în orașul Nürnberg din Germania. Femeia continuă să fie căutată de poliția germană, după ce în dimineața zilei de 9 decembrie și-a lăsat fiica adoptivă la o grădiniță din Schwabach și apoi a dispărut fără urmă.

„Suntem convinși că cineva este responsabil pentru dispariția femeii”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției din Franconia Centrală, care a descris și cazul drept „omor fără cadavru”. Suspecții sunt „doi bărbați din mediul Alexandrei”.

Potrivit informațiilor inFranken.de, acesta este aparent un fost partener al persoanei dispărute și unul dintre partenerii săi de afaceri. Cu toate acestea, poliţia nu a confirmat oficial acest lucru, invocând ancheta curentă şi protecţia vieţii private a suspecţilor. În ultimele săptămâni, au fost percheziții în clădiri în acest sens, a spus purtătorul de cuvânt. „Suspiciunile împotriva oamenilor persistă. Cu toate acestea, există o lipsă de dovezi decisive care pot fi legate pentru a putea vorbi despre o reținere”.

Germania. Româncă însărcinată în 8 luni, dispărută de mai bine de 14 săptămâni. Anchetatorii oferă noi detalii: „Asta este piesa centrală a puzzle-ului”

 

„Există o mulțime de puzzle-uri la scară mică”

 

Totodată, purtătorul de cuvânt subliniază că cercetările în cazul Alexandrei nu sunt deloc complete. Pe 21 martie 2023, polițiștii au efectuat din nou o percheziție a Canalului Main-Dunăre cu ajutorul unui elicopter și au vorbit despre o „finalizare a măsurilor de căutare” în acest corp de apă. „Dar asta nu înseamnă că nu se mai face nimic”, a spus polițistul.

2. -imagine fara descriere- (germania--romanca-insarcinata-in-8-luni--disparuta-de-mai-bine-de-14-saptamani--anchetatorii-ofera-noi-detalii-asta-este-piesa-centrala-a-puzzle-ului-5.jpg)

În prezent ne aflăm în mijlocul analizei datelor. „Este ca un întreg dosar Leitz plin de conversații scrise, fotografii și mesaje pe o mare varietate de dispozitive. Există o mulțime de puzzle-uri la scară mică înaintea investigatorilor”.

Presa din Germania relatează faptul că la scurt timp după ce a fost văzută ultima dată, în numele ei au apărut mesaje bizare trimise de pe telefonul său mobil: „Nu mai suport”, „Am făcut atât de multe prostii”, „Am încurcat atât de mult”. Aceste mesaje ar putea oferi anchetatorilor noi indicii și ar confirma suspiciunea că tânăra, care era însărcinată în opt luni, nu a dispărut voluntar.

Anchetatorii susțin că este puțin probabil ca Alexandra să fi dispărut voluntar, mai ales că toate documentele personale au rămas la domiciliu, inclusiv fișa medicală privind sarcina sa.

Presa din Germania spune că ora mesajelor a fost izbitoare. Se pare că mesajele au fost trimise la ore „rotunde”, cum ar fi 15:30. Când un prieten a sunat-o pe românca gravidă a doua zi, un bărbat a răspuns la telefon. El a zărit telefonul mobil care suna în exteriorul camionetei. Cineva trebuie să-l fi pus acolo. La acea vreme, camionul se afla în apropierea unei zone de odihnă din Bologna, Italia. Nu se poate exclude ca Alexandra sau o altă persoană care avea telefonul ei să fi trimis mesajele din Italia.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Konrad, nu a confirmat informațiile.

3. -imagine fara descriere- (germania--romanca-insarcinata-in-8-luni--disparuta-de-mai-bine-de-14-saptamani--anchetatorii-ofera-noi-detalii-asta-este-piesa-centrala-a-puzzle-ului-3.jpg)

 

Actualul partener al Alexandrei rupe tăcerea

 

„Era absolut normal ca Alexandra să nu fi luat legătura cu mine așa de dimineață. Nu aveam contact la fiecare oră”, povestește actualul partener al româncei, care dorește să rămână anonim, despre ziua dispariției. „Dar când am primit mai târziu mesajul că Alexandra nu și-a luat copilul adoptiv de la grădinița din Schwabach, am știut imediat: ceva nu este în regulă”. Potrivit bărbatului, copilul adoptiv era „ca și copilul ei” pentru Alexandra. Nu crede că ea ar fi lăsat copilul tocmai așa. „Ea nu ar fi făcut asta niciodată”.

Iubitul româncei îl suspectează pe fostul partener al Alexandrei. „Am aflat că a tot furat bani de la ea, din câte știu eu, împotriva lui este o creanță de jumătate de milion de euro. Este inteligent și întotdeauna cu zece pași înaintea tuturor”, a spus bărbatul pentru „Nürnberger Nachrichten”.

Motivul posibil? „Desigur, sunt speculații, dar răzbunare. A îndrăznit să-l părăsească. Acum vrea să demonstreze putere. Ea are un copil cu altcineva, este cu adevărat fericită pentru prima dată - el nu poate să-i permită asta”.

Germania. O româncă însărcinată este căutată cu disperare de familie și polițiști. Dispariția Alexandrei este misterioasă: „Se certa des cu fostul soț”

 

„Încă nu a existat niciun feedback din partea României”

 

4. -imagine fara descriere- (germania--romanca-insarcinata-in-8-luni--disparuta-de-mai-bine-de-14-saptamani--anchetatorii-ofera-noi-detalii-asta-este-piesa-centrala-a-puzzle-ului-4.jpg)

Anchetatorii spun că înțeleg „interesul public în caz”, dar sunt „obligați să respecte drepturile personale, precum și protecția datelor”. Între timp, poliția „bineînțeles că nu exclude” viitoare căutări pentru găsirea Alexandrei. În acest moment, accentul este pus în mare măsură pe „analiza datelor digitale”

Între timp, „încă nu a existat niciun feedback din partea României”. Autoritățile de anchetă au făcut o cerere de asistență juridică țării la începutul lunii februarie, deoarece acolo locuiește o parte din familia persoanei dispărute. În plus, Süddeutsche Zeitung a raportat la acea vreme că la locul în care locuiau rudele femeii a apărut un jaguar cu numere de înmatriculare franconiene. 

Alexandra este încă dispărută de mai bine de patru luni, iar locul în care se află copilul ei este, de asemenea, incert. Potrivit informațiilor de la Nordbayer.de, data nașterii a trecut. Alexandra ar fi trebuit să-și nască copilul. Potrivit raportului, rudele nu au renunțat încă la speranța că femeia și copilul sunt în viață.

 

------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel