Germania. Româncă, arestată după ce folosea o metodă ingenioasă pentru a fura din cutia milei. Cristina venea de trei ori pe săptămână: „M-au ținut captivă și îmi luau banii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cristina R., o româncă în vârstă de 36 de ani, a fost condamnată după ce a fost găsită vinovată de o serie de furturi dintr-o biserică din Düsseldorf, landul Renania de Nord - Westfalia din Germania.

O înregistrare de pe camerele de supraveghere o arată pe Cristina făcându-și cruce când intră în Biserica Sf. Gertruda din Düsseldorf. Apoi se duce la cutia milei și scoate bancnotele donate cu o undiță pe care ea și-a făcut-o singură. Metoda este ingenioasă, spun anchetatorii, care susțin că avea o undiță cu bandă dublu adezivă.

2. Germania. ... (germania--metoda-ingenioasa-a-unei-romance-pentru-a-fura-din-cutia-milei--cristina-venea-de-trei-ori-pe-saptamana-m-au-tinut-captiva-si-imi-luau-bani.jpg)

Românca a făcut aceste fapte de trei ori pe săptămână, de la începutul lunii decembrie. Însă, de data aceasta nu a urmărit-o doar bunul Dumnezeu, ci și un angajat al bisericii care a surprins-o pe camerele de supraveghere și a chemat imediat poliția

Cristina a fost arestată și a avut ieri proces în fața judecătorului din Tribunalul districtual din Düsseldorf. Acuzația: tentativă de furt într-un caz deosebit de grav.

 

„M-au ținut captivă timp de patru luni”

 

Femeia a început să plângă în fața magistraților și și-a recunoscut faptele, însă, susține ea, era ținută captivă, iar bărbații care o sechestrau îi luau toți banii.

„Doi bărbați m-au târât într-o mașină și m-au ținut captivă timp de patru luni. Mi-a fost permis să merg la biserică doar vinerea, duminica și în ziua de luni. Bărbații îmi luau imediat banii pe care îi luam din cutia milei”, a spus Cristina printre lacrimi, în fața judecătorului.

Lacrimile ei nu au impresionat pe nimeni, iar judecătorul nu a crezut-o, condamnând-o pe Cristina la șase luni de închisoare.

 

Un român a spart cutia milei și a furat toți banii, în Italia

 

Nu este primul caz în care un conațional este prins furând din cutia milei din bisericile din străinătate. Un român, în vârstă de 41 de ani, a fost reținut în Italia în noiembrie anul trecut, după ce a furat din cutia milei a unei biserici dintr-o localitate din Bologna.

Potrivit presei locale, incidentul s-a petrecut într-un lăcaș de cult din San Giovanni in Persiceto, o localitate din provincia Bologna. Hoțul, care nu are un adăpost stabil, a pus ochii pe cutiile în care credincioșii aduc ofrande.   

Alertat de comportamentul suspicios al românului, preotul paroh din localitate a cerut intervenția carabinierilor. Oamenii legii au intervenit prompt și l-au surprins pe român lângă Biserică. Acesta avea asupra sa suma de 64,00 euro în monede. S-a constatat ulterior că banii fuseseră scoși cu puțin timp înainte din cutia milei al cărei lacăt îi rupsese.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel