Belgia. Un român, „creștin devotat“, a furat cutia milei dintr-o biserică pe motiv că „era posedată de diavol!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 46 de ani a primit 1 an de închisoare pentru cel puțin șase furturi din biserica din Kortemark. Un preot al bisericii l-a urmărit pe hoț, care a fost arestat de curând. El a negat orice implicare: „Sunt doar un creștin devotat”.

Constantin-Emanuel J., de 46 de ani, care avea antecedente și în România și Germania pentru astfel de practici, a fost prins de slujitorii bisericii Kortemark. Încă din iunie 2017 exista deja suspiciunea că ocazional se furau bani din cutia milei în biserica din Kortemark.

Câteva luni mai târziu, după ce au instalat camere de supraveghere, preoții au identificat au posibil suspect și l-au urmărit. Au anunțat și poliția care l-a arestat pe Constantin-Emanuel J. lângă Gistel.

Bărbatul avea  în buzunar un dispozitiv pe care hoții îl folosesc drept „băț” pentru a obține bani din cutia milei. În mașină au găsit și 138 de euro cash, însă românul a negat orice legătură cu furturile. "Se presupunea că mergea în biserici toată ziua pentru că este un creștin devotat", a declarat procurorul Emilie Lingier. Pârâtul spune că el chiar a pus în mod regulat bani în cutia milei și și-a explicat mișcările ciudate remarcate pe camerele de supraveghere „pentru că uneori banii se blocau și trebuiau împinși în cutie“.

„Biserica psedată de diavol“

 

În fața instanței de judecată, Constantin-Emanuel J. a făcut și alte declarații ciudate. „Biserica din Kortemark a fost posedată de diavol. Tot din cauza acestui diavol a trebuit să scot cutia  milei de acolo”, a declarat el, potrivit HLN.be.  Anchetele au arătat că românul este suspect pentru cel puțin șase furturi similare între decembrie 2017 și ziua arestării sale la Biserica Kortemark. 

Bărbatul nu s-a prezentat niciodată pentru procesul său la Tribunalul Bruges. El a primit marți dimineață o condamnare în lipsă, de un an de închisoare cu executare. Românul trebuie să plătească și 400 de euro pentru daune aduse bisericii din Kortemark.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel