Germania. Doi români s-au dat drept polițiști și au jefuit o bătrână. I-au luat toate bijuteriile și i-au golit contul

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Român jefuit și lăsat inconștient de un agresor necunoscut
Germania. Român jefuit și lăsat inconștient de un agresor necunoscut

O persoană în vârstă a fost victima unei înșelăciuni, duminică, în Eppingen. Bătrâna a fost sunată în jurul orei 20.00 de un bărbat necunoscut care s-a dat drept polițist. 

Bărbatul a făcut-o pe bătrâna de 83 de ani să creadă că niște infractorii vor să-i ia banii și bijuteriile. Cu toate acestea, ea ar putea să își ducă obiectele de valoare la poliție pentru a le păstra în siguranță. Apelantul a convins-o pe femeie să predea peste 1.000 de euro și cardul ei bancar unui colector care s-a identificat cu o parolă stabilită.

Luni după-amiază, bătrâna a primit un alt apel de la o persoana necunoscută care i-a cerut să meargă la sucursala sa bancară și să retragă bani. Între timp, partea vătămată a devenit suspicioasă, motiv pentru care a sunat la poliție. Apoi, așa cum s-a înțeles cu persoana necunoscută la telefon, bătrâna a mers la sucursala sa bancară, ai cărei angajați fuseseră deja informați de polițiștii federali, relatează nokzeit.de.

Un angajat al băncii a observat un bărbat suspect care a încercat, fără succes, să retragă bani de la un bancomat. Angajatul băncii a adus-o pe bătrână în siguranță în interiorul băncii, iar poliția a reușit să îi aresteze doi suspecți. Este vorba despre doi tineri români: unul de 21 de ani și unul de 24 de ani. La cererea procuraturii din Heilbronn, aceștia au fost aduși în fața unui magistrat. Pe numele ambilor au fost emise și puse în aplicare mandate de arestare. Tinerii români au fost trimiși în instituții corecționale. 

 

Aproape 20 de persoane înșelate de patru români: „Au har divin și pot rezolva orice fel de problemă“ 

 

Cazurile de înșelăciune sunt în creștere, spun polițiștii. Recent, patru indivizi, care pretindeau că au har divin și pot rezolva orice fel de probleme sociale, aua juns după gratii. Potrivit IPJ Prahova, polițiștii Serviciului au făcut marți două percheziții domiciliare în Ploiești la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune în formă continuată.

Patru persoane au fost duse la poliție pentru audieri. Surse locale susțin că este vorba de două femei și doi bărbați. Din cercetări a rezultat că cei patru ar fi indus în eroare 17 persoane, „prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin și pot rezolva orice fel de problemă socială”. În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani și obiecte folosite la activitatea infracțională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei.

La acțiunea de marți au participat angajați ai Direcției Operațiuni Speciale Ploiești, dar și jandarmi. Cercetările în acest caz sunt continuate, fiind dispuse comisii rogatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate pe întreg teritoriul României, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel