Germania. Un român se plimba cu o mașină, burdușită cu cinci kilograme de marijuana. Polițiștii l-au arestat pe loc

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Un român se plimba cu o mașină, burdușită cu cinci kilograme de marijuana. Polițiștii l-au arestat pe loc
Germania. Un român se plimba cu o mașină, burdușită cu cinci kilograme de marijuana. Polițiștii l-au arestat pe loc

Cinci kilograme de marijuana au fost găsite, săptămâna trecută, în portbagajul mașinii, conduse de un  bărbat, de 28 de ani. Drogurile au fost depistate în urma unui control efectuat de ofițerii Biroului vamal principal din Lörrach. Suspectul se află acum în arest.

Polițiștii de la unitatea de control "Verkehrswege Freiburg" au verificat săptămâna trecută, mai exact în seara zilei de joi, 14 octombrie, în jurul orei 20.20, mașina unui bărbat de 28 de ani, care conducea pe strada Nicola-Tesla-Straße din Ettenheim.

În timpul percheziției automobilului, oamenii legii au descoperit o cantitate mare de droguri, raportează  ofițerii de la biroul vamal principal din Lörrach. Cinci pachete a câte un kilogram fiecare erau depozitate într-un sac de transport, ascuns în portbagajul mașinii. Pe lângă drogurile confiscate, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, bărbatul avea asupra lui și 2.500 de euro în numerar, relatează bo.de.

În cadrul anchetei, polițiștii au fost conduși la Kinzigtal, unde suspectul închiriase o cameră de hotel. Cu toate acestea, în timpul perchezițiilor, efectuate și în cameră, agenții Poliție Federale nu au mai găsit alte probe. Cetățeanul român, care nu are reședință permanentă în Germania, a fost adus, vineri, 15 octombrie, în fața unui magistrat, la cererea Parchetului din Freiburg.  Pe numele tânărului român, de 28 de ani, a fost emis un mandat de arestare. În prezent, românul se află în penitenciar.

 

Un alt român, care trebuia să fie în închisoare, se plimba cu mașina pe autostradă

 

În luna august, poliția federală a oprit, pe autostrada A 40m un BMW, înmatricula în Steinfurt. La volan se afla un român în vârstă de 27 de ani. Polițiștii l-au verificat pe șofer în baza de date și au constatat că acesta fuse dat în căutare la ordinul procurorului public din Lübeck. Pe numele românului fusese emis un mandat de arestare pentru fraudă.  Bărbatul a fost reținut și dus la secția de poliție federală Kempen. Ulterior, după ce procedurile poliției au fost finalizate, ofițerii l-au dus pe român la închisoarea Moers, unde va rămâne 120 de zile, deoarece nu a putut plăti o amendă de 1200 de euro, transmite Poliția Federală. 

De asemenea, în timpul unui alt control, în luna august, în zona de odihnă de lângă Leipheim, agenții din cadrul poliției rutiere din Neu-Ulm au oprit un automobil, înmatriculat în Franța, care li s-a părut suspect.  La volanul mașinii se afla un șofer român. Mașina era parcată într-o stație Peco, din zona de service din Leipheim. La verificarea șoferului, un român, în vârstă de 29 de ani, care locuiește în Franța, polițiștii au găsit semne clare ale consumului recent de droguri.

Forțele de ordine l-au supus unui test rapid de depistare a drogurilor. Testul a confirmat suspiciunea, motiv pentru care șoferului român i-a fost prelevată o probă de sânge, relatează augsburger-allgemeine.de. Pasagerul din mașină, care nu consumase droguri, a fost nevoit să conducă automobilul, pentru a-și continua călătoria. Șoferul român, care consumase droguri, riscă acum o amendă de trei cifre și interdicția de a conduce în Germania.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel