Român cu rezidența în Spania, arestat în Italia pentru trafic internațional de droguri

Eduard Pascu |
Data publicării:

În urma unor informații obținute de echipa mobilă din Verona s-a reușit prinderea unor cetățeni român care aveau ca îndeletnicire traficul internațional de droguri. 

Ieri dimineață, polițiștii din echipa mobilă din Verona, ajutați de colegii din echipa mobilă din Mantua, au desfășurat o operațiune împotriva traficului internațional de droguri.

Acțiunea a avut loc în provinciile Verona și Mantua unde, pe teritoriul Voltei Mantovana, a fost descoperit un depozit de droguri într-un apartament.

În urma percheziției efectuată la imobilul în cauză a fost depistat un bărbat, C.M.C., în vârstă de 43 de ani, de origine română, cu reședința în Spania care a ajuns în Italia de la Barcelona în urmă cu câteva zile. Acesta era singurul ocupant al apartamentului în cauză.

În aparatment au fost găsite 11 kilograme de marijuana, împărțite în tot atâtea ambalaje de celofan de aproximativ 1 kg fiecare gata de vânzare cu ridicata pentru clienții din zonă.  Au fost confiscate și 3 ambalaje goale similare, ascunse în tamburul mașinii de spălat, în mod evident folosite anterioar pentru traficul de marijuana.

 

Alți doi români, colaboratori, au fost reținuți de poliție când au venit să ridice marfa

 

Cetățeanul român a fost arestat pentru posesie de droguri în scopul traficului și depus la închisoarea Mantua la dispoziția autorității judiciare competente.

În continuarea operațiunilor, polițiștii au identificat și colaboratorii acestuia N.C.M. (41 de ani) și C.R.S. (45 de ani), ambii cetățeni români cu domiciliul în Spania. Din rezultatele anchetei, aceștia erau implicați în diverse acțiuni în activitatea ilegală. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate pentru complicitate la deținere de droguri în scopul traficului.

Ancheta este continuată în vederea identificării, depistării și reținerii tuturor membrilor acestei rețele de trafic internațional de droguri.

 

15.000 de euro pe zi

 

Luna trecută, șase bărbați, despre naționalitatea cărora poliția nu face nicio referire, au fost arestați de parchetul din Milano sub acuzația de trafic de droguri. 

Operațiunea denumită Casa Verde a fost demarată în urma înformațiilor conform cărora mai mulți indivizi au deschis un magazin ambulant de vânzare a drogurilor (heroină, cocaină, hașiș), într-o zonă împădurită, lângă râul Sesia. Traficanții au apelat la această stratagemă după ce poliția din Vercelli a intensificat operațiunile antidrog în centrul orașului. 

Echipa mobilă din Vercelli a început investigațiile în luna mai. Pe parcursul monitorizării grupării zeci de dependenți de droguri treceau periodic și se aprovizionau. Conform Poliției aceaștia aveau o cifră de afaceri de 15 mii de euro pe zi. ”Magazinul” ambulant se deschidea dimineața la 10 și se închidea noaptea târziu.

Zona aleasă de traficanți era ferită de supravegherea poliției, drogurile puteau fi ascunse ușor și putea asigura accesul facil pentru dependenții de droguri din provinciile Vercelli, Novara, Biella și Verbania.

Magazinul a fost atât de profitabil încât, la un moment dat, a existat un fel de predare a ștafetei între vechii și noii traficanți de droguri: unii au dispărut, cedând zona de traficare altora, dar lăsând telefoanele mobile către aceștia din urmă pentru a putea fi contactați de clienți.

Cu toate acestea, polițiștii au identificat ambele grupuri, arestând în cele din urmă 6 persoane, toate cu antecedente penale.

 

Aveau asupra lor 60.000 de euro

 

Arestarea a doi dintre membrii grupului a fost deosebit de dificilă. Indivizii, rezidenți la Milano, traficanți de droguri, făceau naveta la Vercelli. După ce a fost emis mandatul de arestare indivizii au fost urmăriți și blocați de poliție pe autostrada Milano-Ghisolfa.

Aici cei doi, văzându-se încercuiți au încercat să scape. În tentativa lor de fugă au avariat două mașini ale poliției și trei mașini ale civililor care se aflau oprite la stația de taxare de pe autostradă. Acolo anchetatorii au reușit să-i blocheze și să-i aresteze.

La momentul reținerii asupra lor s-a găsit cantitatea de 1.500 de grame de heroină, 500 de grame de cocaină în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel